Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Viggo Cavling blir föreläsare – och startar bank

Publicerad: 17 februari 2012, 10:47

Viggo Cavling.

Foto: Andreas Elgstrand.

Viggo Cavling slutade som chefredaktör för Resumé i slutet av förra året. Han gick vidare till tjänsten som utvecklingsredaktör inom Bonnier Tidskrifter. Nu har han sagt upp sig för att bli föreläsare – och starta en bank.


Ämnen i artikeln:

Viggo Cavling

Viggo Cavling var chefredaktör på Bonnier Tidskrifter-ägda Resumé i sju år. Han efterträddes månaden före jul i fjol av Claes de Faire. Viggo Cavling gick vidare till tjänsten som utvecklingsredaktör för BT. Men nu lämnar han förlaget.

Varför lämnar du Bonnier Tidskrifter?
– Jag har sagt upp mig. Just nu är ett bra tillfälle att testa mina vingar frilans.

Vad ska du göra nu?
– Olika saker hoppas jag. Mitt mål för 2012 är att bli en av landets bästa föreläsare inom fältet media, marknadsföring och kommunikation. Under mina åtta år Resumé har jag följt medieutvecklingen noga och lärt mig mycket om reklam.

– Jag tror inte jag kan göra reklam själv, men jag kan berätta om mina erfarenheter och förhoppningsvis inspirera andra till stordåd och ökad affärsnytta. Sen blir det nog en del journalistisk och några affärsprojekt. Jag planerar bland annat att starta en bank som har kunderna i fokus och som inte håller på med ockerränta, obegripliga avgifter och som inte bygger lyxlägenheter för spararnas pengar. Jag anar en marknad.

Vad har du lärt dig av tiden på Resumé?
–       Jag har fått träffa otroligt många duktiga och smarta människor, från statsministern till bowlingägarnas riksförbund via reklameliten i Stockholm. Att lyssna på dem har varit spännande och lärorikt. Resumé har gått igenom den digitala revolutionen under min tid. Det är häftigt att Resume.se i dag är Sveriges tredje största affärstidning på nätet. När jag började var det ett straff att jobba på webben.

Vad har du för framtidsvisioner?
– Jag hoppas förstås mest att min andra roman "Femte hjulet" som kommer i höst blir en gigantiskt succé i hela världen. Rörmokaren sålde 30 000, ett något mer realistiskt mål för uppföljaren vore det dubbla. Jag har en ny huvudkaraktär i tvåan som bygger på min fru. Hon är lätt att älska.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Viggo Cavling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.