Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Viggo Cavling startar bokförlag

Publicerad: 18 april 2013, 09:06

Viggo Cavling.

Foto: Resumé.

Viggo Cavling har många järn i elden sedan han lämnade jobbet som vd och chefredaktör på Resumé. Det senaste projektet: ett nytt bokförlag som ger ut böcker på uppdrag av företag.


Ämnen i artikeln:

Viggo Cavling

Det nya förlaget heter kort och gott "Viggo Cavling förlag".

Varför?

– Det är ungefär som Albert Bonnier förlag. Målet är förstås världsherravälde och total marknadsdominans, säger han.

Förlaget är ett svar på den efterfrågan han har märkt av.

– Det är logisk konsekvens av att människor och företag har bett mig  skriva böcker om dem. Idén var först att bara producera i ett exemplar  och sen skulle någon annan ta över, men det är hjärnkirurgi att trycka  och sälja böcker så målet är att sköta detta från ax till limpa.

Vilka typer av böcker kommer du att ge ut?
– Bara uppdragspublicering, ungefär som ett kundtidningsförlag men vi  gör bara böcker. De ska säljas och vara pris- och läsvärda.

Hur mycket räknar du med att förlaget kommer omsätta det första året?
– Några miljoner.

Vilka är dina första uppdrag?
– Jag gör en bok om Gondolen och en bok om hur man säljer sin bostad  själv med Hemverket. Böckerna kommer i höst. I övrigt jobbar jag på med  andra uppdrag, jag är ny partner i Inizio och håller på att starta  hotell på Mallorca. Banken ligger dock på is. Räknenissarna var för  tråkiga, även om jag fortfarande tror stenhårt på min bankidé.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Viggo Cavling

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.