Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Viking Line drar in annonsering i Expressen

Publicerad: 18 november 2008, 09:51

Viking Line rasar mot Expressens artikel i dag med rubriken ”Succéfärjans baksida: 'Fy fasen vilken sjöfylla'”. Nu drar rederiet in all annonsering i tidningen.


Expressen-artikeln som retat upp Viking Line.

Viking Line hävdar att artikeln innehåller grovt felaktiga påståenden om antalet misstänkta väldtäkter ombord.

Viking Line meddelar att man avslutar all annonsering i Expressen och på Expressen.se.

– Expressens publicering ger helt felaktigt intrycket att det är farligt att resa med våra och våra konkurrenters fartyg, framför allt för yngre kvinnor. Trots att vi erbjöd tidningen möjlighet att intervjua rederiets ledning som har korrekt information om det försvinnande låga antalet misstänkta våldtäkter ombord avstod tidningen från att göra detta, säger Jan Kårström, vd för Viking Line Skandinavien i en kommentar.

I Expressens artikel säger Bengt Hellström vid Södermalmspolisen att det rör sig om en anmälan i veckan om våldtäkt från resenärer på färjorna i Östersjön. Tidningen har också intevjuat Jan-Tore Thörnroos     en befälhavare på Viking Lines båt Cinderella han säger i artikeln att det låter som realistiska siffror och att han tyvärr sett en ökning av antalet anmälda våldtäkter den senaste tiden.

Viking Line redovisar en helt annan bild i det pressmeddelande som bolaget skickar ut nu på eftermiddagen. Där skriver de att det rör sig om totalt 26 anmälda våldtäkter under åren 2003 till 2006. Även de hänvisar till Polisen som källa.

Magnus Alselind är redaktionschef på Expressen.
– Vi har åkt med och granskat den färja som nu är med i dokusåpan i Kanal 5. Vi har dessutom talat med Södermalmspolisen och låtit en befälhavare på Viking Line komma till tals i artikeln. Även företrädare för rederierna har fått möjlighet att kommentera uppgifterna.

Påverkar bojkotten er?
– Det här är en verksamhet med miljontals resenärer varje år. Det är klart att vi fortsätter att skriva om den. Finns det någon annan statistik än den vi fick från polisen är den självklart intressant.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.