torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Vila får man göra i graven"

Publicerad: 19 december 2010, 19:45

Petter har sjukt många järn i elden. Han har på äldre dagar insett att han har någon form av bokstavssjukdom: – Jag har alltid jobbat jäkligt hårt och gjort min grej, säger Petter Alexis Askergren till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Så mycket bättrePetter

KB

Karl-Johan Byttner


Petter är glödhet. Foto: Scanpix.

Petter har fullt upp. Främsta fokus för närvarande ligger på Musikhjälpen där han uppmanar vd:ar och andra höginkomsttagare att skänka pengar till välgörande ändamål. Han har samlat in en kvarts miljon på två dagar:

– Min  insamling #stepyourvdgameup som går till Musikhjälpen är ett helt eget initiativ där idén går ut på att använda sociala medier som Twitter och Facebook för att uppmana näringslivet att ge pengar. Så det blir som en liten tävling. Allt började som ett skämt med att jag uppmanade Universals vd Per Sundin att sätta in 1 000 kronor. Och det gjorde han. Jan Scherman satte in 20 000 dagen efter. Benny Holmgren på Holmgrens bilar 50 000. Och SEB:s vd Annika Falkengren bidrog med 30 000. Målet är att köra på så länge jag kan.

”Så mycket bättre” blev en enorm tittarsuccé. Hur ser du på din medverkan?
– Jag hade en spikad kalender innan jag hoppade på. Så först var det bara ett jobb bland många andra. Men det är jättekul att det tog en sådan vändning och blev värsta succén. Vi har precis släppt en skiva med de bästa låtarna och jag släpper en egen skiva med låtar därifrån som heter ”Samla ut" den och som kommer den 27 december.

Hur ser du på den speciella relation som verkar ha uppstått mellan dig och Lasse Berghagen under programmet?
– Vi märkte att vi verkligen gillade varandra. Så var det även med Lill-Babs och alla andra också. Jag har fått många nya vänner via programmet.

Hur ser du på framgångarna kring Septembers version av Mikrofonkåt?
– Det var den låt jag slog igenom med 1998. Det är fantastiskt kul att låten har kunnat återanvändas och bli en sådan succé. Blir det en riktig världshit skulle det naturligtvis kännas väldigt smickrande. Men jag gillade även Lasse Berghagens version av Länge sedan samt Pluras och de andras tolkningar av min musik.

Hur stor andel får du av de intäkter som Septembers version inbringar?
– Det vill jag inte gå in på.

Hur har du det med olika reklamjobb just nu?
– Jag har haft en del samarbeten under mina turnéer. Jag får förfrågningar hela tiden men just nu hinner jag inte riktigt med detta. Jag är väl snarare engagerad i mitt egna projekt kring en DRAmaten-vagn för Urbanista.

Hur ser du på det otroliga tempo du verkar hålla?
– Jag har väl insett att jag är ett bokstavsbarn med allt vad det innebär. Men det är också tufft för oss artister att överleva och då har man nytta av att vara en mångsysslare som ser möjligheter och bara springer.

När tar du det lugnt. Eller gör du någonsin det?
– Jag tar det aldrig lugnt. Vila kan man göra då man ligger i graven.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev