Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vill helst prata om änglar

Publicerad: 9 maj 2012, 14:04

Prinsessan Märtha-Louise.

Foto: Andreas Elgstrand.

Prinsessan Märtha-Louise, som i Norge hårdbevakas av medierna för sin tro på änglar och sin relation med författaren Ari Behn, besökte Stockholm Media Week på onsdagen. Hon höll intervju med ett antal medier efteråt, men det var många frågor hon vägrade att svara på.


Ämnen i artikeln:

Stockholm Media Week 2012

Prinsessan Märtha-Louise och hennes nära affärskollega Elisabeth Nordeng pratade i samband med Stockholm Media Week idag, onsdag.

Prinsessans tal handlade mest om hennes tro på änglar och den verksamhet som duon har byggt upp kring detta.

De har bland annat skrivit två böcker, varav den ena redan har publicerats i nio länder. De båda har också byggt upp en skola kring det här med änglatro.

Resumé erbjöds en exklusiv intervju efteråt, men då var mest munkavle som gällde. Prinsessan ville varken svara på hur hon ser på mediernas bevakning av Utöya, Ari Behn, eller kritiken mot att prinsessan Madeleine lever lyxliv i New York med skattebetalarnas pengar.

Hon har själv avsagt sig sitt apanage, vilket dock bara var cirka 120 000 kronor per år:

– I Europa finns det många kungliga personer som jobbar. Jag upplever också att man i Norge har en positiv inställning till vår utbildningsverksamhet, säger prinsessan Märtha-Lousie.

Hon startade utbildningsverksamheten 2007 tillsammans med Elisabeth Nordeng, som tidigare var skeppsmekaniker. Märtha-Louise har bland annat varit med i Skavlan och pratat om sin tro på änglar.

På frågan om hur media egentligen har sett på det här med hennes syn på änglar blir svaret:

– Kritiken har gått i vågor, men jag tycker inte längre att det är så farligt vad andra anser, säger Märtha-Lousie.

Elisabeth Nordeng menar att det är en utvecklingsprocess att våga strunta i detta och att det gäller att lära sig bli trygg i sig själv.

Märtha-Louse uppger visserligen att hennes far kung Harald V vid en officell tillställning gett uttryck för att han kanske inte är enig med allt vad hans barnen företar sig, men samtidigt sagt att det är viktigt att man gör det som går en att känna sig glad,

Maslows behovstrappa bygger ju på att man kan ägna sig mer åt sin personliga utveckling då basbehoven som värme och mat är tillgodosedda. Du har ju ändå haft det ganska förspänt i ditt liv. Hur tror du att det här påverkat det här med att du har fått upp ögonen för änglar?

– Vi har ju hög standard i Skandinavien och Elisabeth har ju ingen kunglig uppväxt, säger Märtha-Lousie.

Då Resume.se frågar hur mycket det påverkar att ha en prinsessa med i konceptet då man ska sälja in det här med änglar blir svaret:
– Jo, det är klart att en prinsessa kan vara en dörröppnare, men samtidigt går ju inte folk i en lång skola som vår på grund av en prinsessa är med i bilden. Man går där för att lära sig om änglar, säger Elisabeth Nordeng.

Då intervjun går mot sitt slut och resume.se återigen försöker föra in samtalsämnet på det här kommunikation och medier och vad Märtha-Louise kan kommentera om detta blir svaret:

– Vi befinner oss där det är viktigt att tala sanning i stället för strategi. Vi står för det vi ståpr för och vi har inte använt oss av någon mediestrategi eller pr-konsult, säger Märtha-Louise.

Har jag någon ängel bakom mig när jag sitter och pratar med er?
– Det har alla människor.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Stockholm Media Week 2012

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.