Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vill livestreama familjens julfirande – från stranden i Thailand

Publicerad: 22 december 2015, 14:39

Expressens stjärnreporter Niklas Svensson svarar på julfrågor.

Foto: Montage.

Undrat hur Expressen-reportern Niklas Svensson firar jul? Skiter du i Kalle Anka kanske du kan få en skymt av honom bland palmer och solstolar – via Periscope. Ledigheten spenderar han i Thailand.


Ämnen i artikeln:

ExpressenJulNiklas Svensson

Ditt bästa julaftonsminne som journalist?
– Jag har jobbat över Kalle Anka många gånger, och bäst måste vara alla de gånger då Expressen "gripit in" och hjälpt fattiga och utsatta människor till en bättre jul. Talar vi om julhelger i stort är det värsta minnet från den fruktansvärda helgen 2004, när tsunamin drabbade Sydostasien och 543 svenskar omkom.

Hur mycket snus har du med dig till Thailand?
– Jag ska vara borta i två veckor och har med mig fyra stockar snus. Då vet jag helt säkert att det räcker vad som än händer, och jag kan dessutom bjuda andra desperata snusare både på hotellet och på stranden.

Har du funderat på att livestreama ert julaftonsfirande i år?
– Konkurrensen från Kalle Anka måste nog betecknas som mördande, men varför inte? En eller ett par sändningar från stranden via Periscope ska jag absolut bjuda på. Följ mig på twitter för mer information om detta.

Vad tycker du om årets julklapp robotdammsugaren?
– Jag tycker att det är skittråkigt att både städa och dammsuga, så, ja tack.

Brukar du vara jultomte?
– Absolut. Det har hänt mer än en gång, men nu är det ingen i vår familj som tror på tomten längre – och då faller poängen lite, tyvärr.

Hur ställer du dig till julrim?
– Det kan visst vara lite småkul att få paket med genomtänkta julrim, men jag skriver sällan några själv. Jag tycker det är nog svårt och tidskrävande att hitta vettiga julklappar till fru och barn.

Har du någon gång tänkt "nu skiter jag i allt" - och lagt ner allt julfirande?
– Jo, det har jag nog. Men i den frågan har jag hittills varit chanslös. Jag har en hustru som älskar traditioner och allt som har med julen att göra, så det satt rätt långt inne med en Thailandsresa över jul. Det är faktiskt första gången vi är utomlands över julafton.

Till sist: Om du får ett hett tips klockan 15:00 på julafton en vanlig julafton hemma i Stockholm: Struntar du i Kalle Anka då?
– Det gör jag absolut! Då agerar jag mer än gärna tomte hos Expressens läsare och tv-tittare, och drar fram det stora scoopet som en extra julklapp.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

ExpressenJulNiklas Svensson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.