Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vill slopa reklamskatten och digitalmomsen

Publicerad: 9 februari 2015, 10:02

Alice Bah Kuhnke.

Foto: Pressbild.

Reklamskatten och digitalmomsen ska bort. Åtminstone om demokrati- och kulturminister Alice Bah Kuhnke får sin vilja igenom. Det säger hon i en intervju med Expressen.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah KuhnkeSVTDigitalmomsen

Redan 2002 beslutade riksdagen om att ta bort reklamskatten som drabbar tryckta medier. Men sedan dess har ingenting hänt. Nu vill demokrati- och kulturminister Alice Bah Kuhnke ta tag i den gamla surdegen.  
– Jag kommer att arbeta för det löftet. Och sen är det ju momsen, som också är en absurditet ur ett perspektiv. Men det är pengar in till statskassan, och det är därför ingen regering lyckats ta bort den, säger hon i en intervju med Expressen.  

Vad gäller digitalmomsen på 25 procent har Miljöpartiet redan tidigare öppnat för en sänkning till 6 procent. Det skulle göra att papperstidningar och digitala utgåvor får samma momssats. Alice Bahn Kuhnke säger att den inte kommer att ändras under 2016, men förhoppningsvis innan nästa val.

Finansieringen av public service via tv-avgiften har hon däremot inte för avsikt att förändra i första hand.
– För mig har det alltid varit självklart att man inte ska pilla i onödan i fungerande system. I dag har RIKAB som tar in tv-licensen all time high när det gäller människors betalningsvilja, säger Bah Kuhnke till Expressen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.