Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vinst – för första gången

Publicerad: 14 mars 2011, 15:59

Nyhetssajten Nyheter 24 går med vinst för första gången sedan lanseringen för två och ett halvt år sedan. 2009 låg rörelseresultatet för sajten på minus 10 miljoner, 2010 låg det på plus en halv miljon.


Ämnen i artikeln:

Douglas RoosNyheter24

Nyheter 24:s ägare, Douglas Roos.

När Nyheter 24 lanserades var det många som var kritiska till satsningen. Nu redovisar sajten vinst för första gången någonsin.

– Vi är så otroligt stolta och glada, det är en fantastisk känsla att ha byggt upp något som visar sig bli något. Det är otroligt motiverande för framtiden och vi är hungriga så in i bomben, säger Douglas Roos, Nyheter 24:s ägare, till Resume.se.

Hur har ni lyckats vända trenden?
– Det beror på flera faktorer. Vi har funnits i två och ett halvt år och nu har vi hunnit etablera varumärket och antalet unika besökare har ökat. Allt detta återspeglas i försäljningen och vi har en fantastiskt duktig säljchef som har höjt säljorganisationen, säger Douglas Roos.

Och fortsätter:

– Men det finns inga genvägar, allt handlar om stenhårt arbete och att välja de rätta bollarna. Ibland har vi valt fel bollar men ofta har vi valt rätt.

Hur ser framtiden ut?
– Vi tänker springa om möjligt ännu fortare. Planen är att fortsätta i lönsamhet och vi tittar på nya förvärv. Vi tänker även utveckla vår webb-tv och jag skulle bli väldigt förvånad om vi inte var en tv-kanal om ett par år.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Douglas RoosNyheter24

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.