Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vinter i matigt samarbete med Norrbottens-Kuriren

Publicerad: 25 augusti 2014, 07:09

Norrlandsbyrån Vinter och Norrbottens-Kuriren ska utveckla en ny matportal – Matkultur. - Matkultur är en viktig del i vår fortsatta satsning på vårt PLUS-innehåll. Våra digitala abonnenter får nu ännu mer innehåll för pengarna, säger Norrbottens-Kurirens chefredaktör Mats Ehnbom.


Ämnen i artikeln:

Norrbottens-KurirenRonny OlovssonVinter

Den nya portalen ska rymma en rad matprofiler från Luleå, däribland krögaren och kocken Simon Laiti från Hemmagastronomi, Petter Nyberg, sommelier från CG:s och även Vinters delägare Magnus Ahlqvist, som driver bloggen foodtravellers.se.

Porten innehåller alltifrån tv-inslag och reseförslag till rena matlagningstips.

Den finns dels tillgänglig via Facebook, dels som en egen portal på webben.

- Satsningen är som vi ser det helt rätt i tiden, dels för att matkulturen just nu har en exploderande utvecklingstakt i Norrbottens Kurirens utgivningsområde via en lång rad nyetableringar av restauranger och matbutiker och dels för att läsarna själva blivit kockar, säger Vinters pr-chef Ronny Olovsson i en kommentar.

Han menar också just det faktum att tidningen bjuder in andra aktörer att bli innehållsleverantörer skapar nya möjligheter för modehusen.

- Vi läsare följer våra intressen och är väldigt krassa i våra läsbeteenden, därför är det helt avgörande för alla mediehus att hela tiden arbeta med att utveckla och stärka relevansen i sitt eget erbjudande, säger Ronny Olovsson.

Norrbottens Kurirens chefredaktör, Mats Ehnbom, menar att
matportalen bara är början på utvecklingen på dess digitala erbjudande ihop med Vinter.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.