Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Viral succé med skäggkonst för hipsters

Publicerad: 27 februari 2014, 07:33

Los Angeles-ad:n Pierce Thiot har skapat en viral succé med sin skäggkonstblogg och den svenska speltillverkaren King är sju miljarder kronor mer värd än man vad man själv har trott. Det är några av nyheterna i dagens Morgonsvep.


Viral succé för skäggkonst för hipsters
Metro rapporterar Los  Angeles-ad:n Pierce Thiot, har skapat en viral succé med sin ”Will it  beard” på tumblr. Ad:n har lagt ut bilder där han har smyckar sitt skägg  med en uppsjö av olika hushållsföremål.
Här finns hans blogg.

Forskare tar fram virus för trådlösa nätet
Brittiska  forskare i Liverpoool har skapet ett datavirus som riktar in sig på  trådlösa nätverk. I tätbefolkade områden kan viruset gå från nätverk  till nätverk för att leta efter svaga punkter. Forskarna utvecklar också  ett motmedel mot sådana virus, enligt DN som refererar till BBC:s  tekniksajt.

Svensk spelsuccé uppvärderas med 7 miljarder
DI:s  pappersversion rapporterar att speltillverkaren King värderas till  drygt 42,9 miljarder kronor. Det är drygt sju miljarder kronor mer än  vad bolaget själva tror att man är värd. Det visade förhandeln hos  internetmäklaren IG.

Minister frigör digital-frekvenser till mobiler
It-minister  Anna-Karin Hatt har fattat beslutet om att frekvensbandet 700 Mhz, som  fram tills nu har använts av digital-tv, ska frigöras för mobilt bredband  och mobiltelefon från och med 2017. I sin debattartikel i DN menar  Anna-Karin Hatt att bra mobiltelefoni är en viktig grund för jobb och  tillväxt.

Google-chef tillbakavisar Whatsapp-uppgifter
Expressen rapporter att sökjätten Googles vice president, Sundar Pichai,  tillbakavisar uppgifterna om att företaget försökt köpa meddelandeappen  Whatsapp, som i stället köptes av Facebook för 19 miljarder dollar.

Aftonbladet rear ut Plus
Kvällstidningen erbjuder halva priset för sin Plus-tjänst under en begränsad period, enligt Aftonbladet.

Skröt om sexköp – hyllades på nätet
En  ung kille skröt om sitt sexköp i Prag på sin blogg. Han hyllades i  kommentatorsfältet, vilket har gjort att man nu diskuterar ungdomars allt råare syn på sex.
– Jag tycker det är jätteobehagligt, säger sexrådgivare Isabelle Wahl till Aftonbladet TV:s Partiprogrammet.

Rebekah Brooks avslöjar tårdrypande detaljer om sitt liv
Den  tidigare tabloid-drottningen Rebekah Brooks har gett en tårdrypande  berättelse i samband med rättegången kring avlyssningsskandalen vid den  numera nedlagda tabloiden News of the World. Hennes berättelse skulle ha  gett sexsiffriga belopp hos tidningen, enligt NY Times.

Brittiska åklagare åtalar fyra journalister
Fyra  journalister, varav tre vid Rupert Murdoch-ägda News Corp, har åtalats  för att ha begått tjänstefel. Wall Street Journal menar att händelsen  ger ytterligare fokus på arbetsmetoderna hos en tidning som är en del av  Rupert Murdochs mediejätte.

Senaten vill begränsa marknadsföring av e-cigaretter
En  grupp amerikanska senatorer föreslår en lagstiftning som skulle  förbjuda marknadsföring av e-cigaretter till barn och tonåringar på  samma sätt som man gör med vanliga cigaretter, enligt Adweek.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.