Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Virala succén när Obama droppade micken

Publicerad: 2 maj 2016, 05:52

Barack Obama avslutar sin sista korrespondentmiddag.

Presidentens sista korrespondentmiddag blev en snackis, MTG får rysk utdelning och Googles vd spår datorns död. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaFacebookMTGVita HusetGoogle

Virala succén när Obama droppade micken
I lördags kväll höll Barack Obama sin sista korrepondentmiddag för journalisterna som bevakar Vita huset. På plats fanns också en rad politiker och kändisar som fick bevittna en president i humoristisk högform. Bland annat gav Obama syrliga pikar riktade till republikanernas Donald Trump som inte befann sig på plats. Mest uppmärksamhet har dock talets avslutning fått. Med orden "Obama out" plockade han upp en mikrofon och släppte den i marken på klassiskt hiphop-manér.

"Obama Drops The Mic With Coolest Exit By A President Ever" skriver exempelvis sajten PoliticusUSA. Hashtagen #ObamaOut blev också en av de mest använda under helgen.

Vita Husets officiella konto har publicerat talet i sin helhet på Youtube. På bara knappt två dagar har klippet nära en miljon startade strömmar.

Googles vd: fysiska datorer kommer att upphöra
I sitt "founders letter" skriver Googles vd Sundar Pichai (som annars tidigare skrivits av Larry Page eller Sergey Brin) om sina visioner för bolaget framöver. En av hans spaningar är att datorer och mobiler snart kommer att tillhöra det förgångna:
"Nästa steg blir att hela begreppet "enhet" (device) kommer att försvinna" slår Pichai fast enligt Bloomberg.

I brevet valde han också att lyfta fram artificiell intelligens (AI) som kommer att spela en helt avgörande roll när det handlar om att forma företagets framtid.
"Vi kommer att skifta från en värld där mobilen kommer först till en värld där AI kommer först" skriver han.

MTG får rysk miljardutdelning
Förra årets sålde MTG sitt innehav i det ryska mediebolaget CTC Media. Utbetalningen uppgår till 123 miljoner dollar, motsvarande närmare en miljard kronor, "och därefter inte ha några intressen kvar i bolaget eller dess verksamheter", enligt ett pressmeddelande från MTG. Pengarna ska användas till att minska skulderna och till att investeringar i den digitala underhållningsverksamheten, skriver TT.

Facebook säger upp 40 tjänster
I förra veckan meddelande Facebook att ett antal anställda hade 45 dagar på sig att hitta nya roller inom företaget. Annars skulle det inte finnas något jobb kvar för dem, skriver Business Insider. De berörda arbetar inom Facebooks annonsverktyg Audience Network. Nedskärningen sker inom dotterbolaget Live Rail som tidigare köptes upp av Facebook, och orsaken sägs vara att det varit svårare än beräknat att integrera deras teknik med Facebooks.

WhatsApp satsar på desktop
Meddelandetjänsten WhatsApp är en av världens största mobilappar. Men nu verkar de som att de också vill växa på datorer. I några nyligen publicerade tweets av WABetaInfo finns skärmdumpar på vad som förefaller vara kommande versioner av WhatsApp, med länkar till både Mac- och pc-versioner av tjänsten, skriver Übergizmondo.

"Snapchat är ett kameraföretag"
De flesta skulle nog klassa Snapchat som ett socialt medium, men bolagets grundare och vd Evan Spiegel betraktar det som "ett kameraföretag". Det berättde han i fredags under en föreläsning på Columbia University, skriver Techcrunch.
"Det som föder ett socialt nätverk är innehåll. Samma sak gäller för kommunikation" sa han bland annat.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.