Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Viralbombens tid förbi – Facebook stoppar liveomröstningar

Publicerad: 29 november 2016, 15:25

Omröstningar i livesändningar har fått enorm spridning på Facebook. Men nu sätter det sociala nätverket stopp för tilltaget.


Ämnen i artikeln:

FacebookNyheter24

Resumé har tidigare berättat om liveomröstningarna på Facebook som Nyheter24 var först med i Sverige.
– Räckvidden är extremt bra och engagemanget är väldigt högt. Den största räckvidden för en enskild omröstning är den första, som handlade om Clinton vs Trump. Den nådde 3,3 miljoner, berättade chefredaktören Henrik Eriksson.

Omröstningarna har rönt stort engagemang på grund av Facebooks syntetiska boost av livevideos och att alla följare av en sida får en notis när de drar igång en sändning. Dessutom lockas förstås människor av att tycka till om saker.

Nu har dock festen tagit slut. Breakits krönikör Emanuel Karlsten skriver att Facebook satt stopp för möjligheten att utnyttja reaktionsfunktionen på livevideos för att skapa omröstningar.

"Reaktionsknapparna får nu inte längre användas för omröstningar - eller för något som inte är dess ursprungliga syfte - vilket är "ett sätt för folk att genuint reagera på någonting". Hela sidan är som gjord för att direkt addressera denna plåga som liveundersökningar på kort tid har blivit" skriver Karlsten i sin krönika.

Som en konsekvens av regeländringen har Nyheter24 och andra publicister lagt av med sina omröstningar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FacebookNyheter24

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.