Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Visste inte att vi redan registrerat S"

Publicerad: 18 februari 2010, 08:51

Bonnier registrerade utgivningsbeviset ”S” redan 2002. Men då var titeln tänkt för en annan tidning, inte skvallertidningen ”S”, som snart ser dagens ljus. – Vi visste inte om det, det är en slump, jag tänkte, herregud, vi har redan registrerat den, säger Amelia Adamo.


Ämnen i artikeln:

Amelia AdamoBonnier

Amelia Adamo. Foto: Resumé.

Amelia Adamo är hjärnan bakom nya Bonnier-satsningen ”S" som ska ge Allers Svensk Damtidning en rejäl match.

När Adamo & co bestämde sig för att döpa tidningen till ”S" fann de att Bonnier redan hade det utgivningsbeviset, registrerat hos Patent- och registreringsverket, PRV, i november 2002.

– Det var Åsa Rydgren som registrerade ”S” på den tiden för att annat projekt. Det visste vi inte om, det var en ren slump, så jag tänkte: herregud har vi redan registrerat den titeln. Det var ju bra, då behövde inte vi göra det.

Hennes tidning ”S” står för ”Stjärnor, ”Snackisar” och ”Spänning”, säger Amelia Adamo.

Aftonbladets nyligen nedlagda månadstidning ”S” (Sportmagasinet) krockade aldrig med Bonniers utgivningsbevis, eftersom Aftonbladet registrerade titeln ”Sportmagasinet S”.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Amelia AdamoBonnier

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.