Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vita huset vill stoppa selfies

Publicerad: 7 april 2014, 13:09

Bilden som ska förbjuda selfies.

För någon vecka sedan blev Samsungs senaste selfie-kupp omskriven efter att varumärkesambassadören David Ortiz "lurat" Barack Obama att posera framför kameran. Nu kan Vita huset förbjuda selfies med presidenten.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaSamsung

Efter ett besök i Vita huset för snart en vecka sedan tog David Ortiz selfien med sin Samsung-mobil. Barack Obama ska då ha varit helt ovetandes om att han deltog i en marknadsföringskupp.  

Fenomenet kritiserades från Vita husets rådgivare i tv-programmet Face the Nation i CBS, enligt DN.  

– Någon som använder presidenten för att promota en produkt – det är ett problem. Kanske blir det här slutet för alla selfies, sa Dan Pfeiffer.  

Samsung hjälpte David Ortiz att ta bilden och retweetade den sedan för sina 5,2 miljoner följare.  David Ortiz själv förnekar att han ska ha fått pengar för selfien och säger att händelsen inte har något med Samsung att göra.  

– Det var bara en sån sak som bara händer. Jag gav honom tröjan, och fotograferna skulle ta sina bilder, och jag tänkte, verkligen i sista sekund, att jag kanske skulle ta en bild med min telefon när jag hade chansen, säger David Ortiz till The Boston Globe.  

Programledaren Ellen DeGeneres omtalade kändisselfie från Oscarsgalan togs med en Samsungmobil och blev den mest delade bilden någonsin.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Barack ObamaSamsung

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.