Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

VK-koncernen upp 12 miljoner i resultat

Publicerad: 29 mars 2016, 11:36

Västerbottens-Kurirens Media AB redovisar 2015 ett kraftigt förbättrat resultat.


Fjolårets rörelseresultat landade enligt koncernens årsredovisning på 5,2 miljoner kronor, vilket är en förbättring med dryga 12 miljoner jämfört med 2014, rapporterar Västerbottens-Kuriren.

– Vi har minskat våra kostnader, det är en väldigt stor del. Sedan har vi också varit lyckosamma med vår försäljning, säger Sture Bergman, vd för Västerbottens-Kurirens Media AB, i en kommentar.

Han ser tillbaka på ett framgångsrikt år, med ökat digitalt läsande liksom förbättrad digital försäljningen och nomineringar till både en guldspade samt årets redaktion.

Koncernen hade samma år efter finansiella poster en vinst på 31,8 miljoner kronor (30,9) och det beror inte minst på fastighetsbolaget Gazette AB:s vinst på 57 miljoner kronor, till hälften ägt av VK-koncernen – som därför får halva summan.

VK har sammantaget ett eget kapital på 452 miljoner kronor, en förbättring på 120 miljoner de senaste fem åren.

Folkbladet, som ägs av VK, fick minskat presstöd, från 13,2 miljoner kronor till 12,2 miljoner, på grund av minskad upplaga.

Koncernen investerar nu mellan 10–15 miljoner kronor i en teknikomställning.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.