Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

VK:s ettanmiss – PR-succé för Unibet

Publicerad: 8 mars 2013, 14:57

Glenn Hysén i Unibets reklamkampanj och Västerbotten-Kurrirens etta i onsdags.

Foto: Bilden är ett montage.

Västerbottens-Kurirens etta pryds av en glad Glenn Hysén under rubriken "Hittade Hasch för en miljon i lägenhet." Problemet är bara att bilden och rubriken inte hör ihop.


Ämnen i artikeln:

UnibetVästerbottens-Kuriren

Spridningen av ettan-missen har lett till en PR-succé för Unibet, där Glenn Hysén är ambassadör. VK:s etta har blivit en riktig snackis i sociala medier.

Tidningen slog till med en förstanyhet i veckan om att man hittat hasch värt en miljon kronor, men tänkte inte på att rubriken hamnade exakt över en bild på en Glenn Hysén i festartagen.

Bilden togs i tisdags då den fd fotbollsstjärnan tillika Unibet-ambassadören var på plats i Umeå för att fira vinnarna av Facebook-tävlingen "Noll rätt på tipset" och samtidigt avnjuta Champions League-matchen Manchester United-Real Madrid.

Sedan VK:s förstasida publicerats har antalet nya användare av Unibetspelet "Noll rätt" ökat med över 100 procent från föregående veckor, och har nu mer än 7 000 spelare.

VK:s nyhetschef Patrick Krainer tar det hela med ro.
– Jag visade upp ettan på morgonmötet och vek då in underdelen, som den är beskuren på Facebook, för att förtydliga kopplingen. Det får man bjuda på, det får man bara garva åt.

Redaktionen valde även att själva skriva en artikel om "missödet", där både ettan i original och en beskuren version finns med.

Linda Myrin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.