Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

VLT-journalist misshandlad i sitt hem

Publicerad: 15 maj 2017, 07:50

Håkan Slagbrand är kriminalreporter på VLT.

I morse blev VLT:s kriminalreporter Håkan Slagbrand misshandlad i hemmet. Så sent som för en månad sedan utsattes han för ett brandattentat.


Ämnen i artikeln:

MittmediaVLTDaniel Nordström

Det var vid 07.30-tiden på måndagsmorgonen som en okänd man knackade på Håkan Slagbrands dörr. När krimreportern öppnade dörren för mannen, som sade att han skulle måla garaget, fick Håkan Slagbrand ett knytnävsslag mot käken.

– Det som inträffat är fruktansvärt. Det är en attack mot Håkan Slagbrand och hans familj och det är också en attack mot hans journalistiska gärning och det fria ordet, säger VLT:s huvudredaktör Daniel Nordström till den egna tidningen.

Händelsen polisanmäldes och säkerhetsföretaget som VLT arbetar med har blivit inkopplat.

– Vi har kontakt med såväl polisen som det säkerhetsföretag vi arbetar med nu. Vi ser en koppling till den bilbrand Håkan Slagbrand tidigare utsattes för. Nu har det eskalerat till fysiskt våld. Det är en oerhört allvarlig utveckling och ytterligare ett sorgligt bevis på den utsatthet som journalister lever i, säger Daniel Nordström till VLT.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.