Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Voddler går i graven

Publicerad: 29 januari 2018, 12:07

Foto: Pressbild

När Voddler lanserades 2009 var det under taglinen "Spotify för film". Nu går den svenska streamingtjänsten i graven med omkring 70 miljoner kronor i skulder.


Ämnen i artikeln:

Voddler

När tjänsten 2009 gjordes tillgänglig för allmänheten var Voddler en av de första spelarna som lanserade sin tjänst på streamingmarknaden. Tjänsten kunde dock inte konkurrera med varken Netflix eller HBO:s utbud och tekniska överlägsenhet.

Bolaget har till dags datum tagit in över 200 miljoner kronor i riskkapital men också gjort en samlad förlust på 269 miljoner kronor, det rapporterar Breakit.

2015 berättade vd:n Adam Lewis att bolaget ändrat affärsmodell och istället skulle tjäna pengar på att sälja tekniken bakom tjänsten till olika utvecklingsländer.

I november 2016 tog dock en likvidator över det svenska bolaget och i onsdags lämnades en konkursbegäran in till Stockholms tingsrätt. Bolaget hade då 70 miljoner kronor i skulder.

Voddler grundades av Martin Alsén, Magnus Dalhamn och Mattias Bergström.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Voddler

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.