Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vogue bryter med kändisfotograf efter sexskandal

Publicerad: 23 april 2014, 06:39

Kändisfotografen Terry Richardson anklagas för att ha erbjudit en modell en Vogue-fotografering i utbyte mot sex. Nu bryter Vogue med fotografen. Åsa Linderborg slår tillbaka mot DN:s Jonas Thente och menar att det är en myt att näthatarna är arbetarklass. Presskonferens blev "Rocky-parodi. Så lyder några av nyheterna i dagens morgonsvep.


Vogue bryter med kändisfotograf efter sexskandal
Kändisfotografen Terry Richardson erbjöd en modellen Emma Appleton en fotografering för Vogue i utbyte mot sex. Hon lade dock ut hans erbjudande på Twitter och Instagram. Vogue väljer nu att bryta med Terry Richardson – han har tidigare anklagats för att ha onanerat över en modells ansikte samt att han ville göra te av en 19-årig tjejs tampong, enligt Aftonbladet.

Presskonferens blev ”Rocky”-parodi
38-årige proffsboxaren Vladimir Klitsjko mötte pressen inför lördagens match om världsmästarbältet mot australiern Alex Lepaia, enligt Expressen. Då bröt sig plötsligt den före detta proffsboxaren Shannon Briggs in på konferensen, slet av sig skjortan och kastade den mot Vladimir Klitsjko och utbrast.
– Ge mig titelfajt om bältet, din fegis! Våga gå upp mot de bästa i världen.

Linderborg: ”Myt att näthatarna är arbetarklass”
Aftonbladets kulturchef, Åsa Linderborg, håller med DN-skribenten Jonas Thente om att det finns ett klassförakt i synen på näthatarna ”De kan inte stava! Flabb och hån från kultureliten!”, skriver hon. Hon menar dock att Jonas Thente faller på sin egna förutfattade meningar om arbetarklassen.
”Thentes okunniga generaliseringar tillskriver halva befolkningen åsikter den alls inte har”, skriver hon och menar att det har gått troll i debatten.

Levengood sågar Expressens Dawit-prioritering
Mark Levengood var först ut av Unicefs ambassadörer att gå in som gästredaktör på Expressens sociala medier-redaktion. Han riktade direkt kritik mot att man inte placerat en Dawit Isaak-nyhet på förstasidan, enligt Expressen själva.
– Jag letade förgäves efter nyheten om Dawit Isaak på förstasidan, det var bra inne i tidningen, men det borde ha varit på förstasidan.

Netflix-kursen stiger kraftigt
MTG:s konkurrent till deras tjänst Viaplay, Netflix, steg med nära sju procent. Detta efter att rapporten bland annat visar att man räknar med att fördubbla sin abonnentbas i USA, enligt DI som hänvisar till Nyhetsbyrån Direkt.

Skatteproblem hotar Publicis-Omnicom
Financial Times rapporterar att oförutsedda skattefrågor kan sätta käppar i hjulet för en sammanslagning av nätverken Publicis och Omnicom. Affären beräknas vara värd 35 miljarder dollar och är tänkt att skapa världens största reklam- och kommunikationsbolag. Affären var tänkt att inte skapa några skatteeffekter för bolagen och aktieägarna, men grupperna har haft svårt att komma överens med skattemyndighterna i Frankrike, Holland och Storbritannien.

SVT drar igång hybridtjänst
SVT introducerar den nya tjänsten Flow, vilket är en korsning mellan tablå-tv och ond-demand – tittaren får en tablålagd spellista som man själv startar, enligt SvD.
– Vi vill gifta ihop tittandet som innebär att man ska kunna luta sig tillbaka och se något man inte visste att man ville se med det tittandet där man själv väljer när, var och hur, säger Lena Glaser, programdirektör för det digitala utbudet på SVT.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.