Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vogue hyllar Thomsgård

Publicerad: 18 november 2011, 08:51

Rättviseförmedlingen, och grundaren Lina Thomsgård, lyfts fram av italienska Vogue. – Det är skitroligt att jämställdhet lyfts fram som något coolt och relevant av en av modevärldens främsta tidningar, säger Lina Thomsgård, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Lina ThomsgårdRättviseförmedlingen

Rättviseförmedlingen, eller Equalisters som projektet kallas internationellt, lyfts fram i en artikel i Italienska Vogue. Tidningen har varit på plats i Stockholm för att intervjua grundaren Lina Thomsgård.

– Det är svinroligt, stort. Det är skitroligt att jämställdhet lyfts fram som något coolt och relevant av en av modevärldens främsta tidningar.

Emanuele Lugli, som skrivit Vogue-artikeln, hade träffat på en lillasystern till en av Lina Thomsgårds kompisar. Hon hade i sin tur berättat om Rättviseförmedlingen.

Med start 2012 kommer Rättviseförmedlingen att dra igång i UK och USA och nu även i Italien.

– Vi har byggt upp kontaktnät över hela världen. Matilda, som är internationell koordinator, är på plats i Italien och jobbar just nu.

Italien är inte direkt ett land som man förknippar med jämställdhet. Hur kommer det att funka med Rättviseförmedlingen där?

– De är ju i stort behov av oss. Dessutom så finns det, i skymundan av skildringarna av Italien, människor som är frustrerade och vill förändra situationen, säger Lina Thomsgård.

– Det kommer att se olika ut på alla ställen eftersom problematiken ser olika ut. Rättviseförmedlingen ska vara ett verktyg som ska kunna användas på det sätt som det gör mest skillnad.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.