Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Volante köper talarförmedling

Publicerad: 27 juni 2016, 08:25

Volantes vd Tobias Nielsén.

Foto: Emmelie Eriksson

Förlaget Volante köper talaragenturen Speakersnet. Affären är ett led i att utveckla verksamheten kring intressanta personer och ämnen.


Ämnen i artikeln:

Volante

Det oberoende förlaget Volante växer genom att förvärva talaragenturen Speakersnet med välkända namn som Alexander Bard och Jan Carlzon. Bolaget har majoriteten av sin business utomlands i form av internationella tal och föredrag. Under det senaste verksamhetsåret omsatte de 5,2 miljoner kronor och gjorde ett rörelseresultat på drygt 2 miljoner.
– Det är ett välskött bolag som passar in med vad vi på Volante gör. Vårt mål är att göra världen lite klokare och roligare genom att förmedla kunskap och berättelser. Vi samarbetar gärna med människor som gör skillnad, säger Volantes vd Tobias Nielsén.

Företaget fortsätter som ett dotterbolag till Volante AB och Speakersnet anställda kommer fortsätta i Volantes lokaler i Gamla stan, däribland tidigare ägaren och grundaren Britt-Marie Hesselbäck som finns med under en överlämningsfas.

Hur mycket betalar ni?
– Vi betalar en summa nu, och lite mer senare om det fortsätter att gå bra.

Hur kommer ni att integrera Speakersnet med er förlagsverksamhet?
– De talare som är anslutna i dag är alla idag också författare. Glöm inte att Jan Carlzon också är Sveriges mest framgångsrika managementförfattare med "Riv pyramiderna". Även som förlag hittar vi bra personer att jobba med för att utveckla intressant innehåll utifrån vad publiken vill ha och behöver höra. Detta innehåll kan sedan bli mer än en bok i vissa fall och utifrån vårt kontaktnät kan vi ta vidare till events och fungera som experter inom vissa områden.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Volante

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.