Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Wall Street Journal anklagas för att svartmåla Facebook

Publicerad: 25 oktober 2010, 05:19

Wall Street Journal skrev flera artiklar som varnade för säkerhetsrisker i Facebook. Däremot skrev tidningen om systerföretaget Myspace först efter att bloggar framfört misstankar om att redaktionen var styrd av sina ägare News Corp.


Under några veckor har Wall Street Journal, WSJ, skrivit om påstådda risker med Facebook. Enligt den senaste artikeln innebar tredjepartsprogram, i det här fallet spelet Farmeville, att privata uppgifter kunde läcka ut till annonsörer.

Risken som WSJ målade upp innebar att annonsörer fick veta Facebookanvändarens namn, i vissa fall användarens vänners namn, och att han/hon spelar Fameville. Det är knappast alarmerande uppgifter.

I fredags postade teknikbloggen Techcrunch ett inlägg som noterade att WSJ haft flera larmartiklar om Facebook medan man inte skrivit någonting om Myspace som kan släppa ut samma uppgifter om användarna. För två år sedan var Myspace det dominerande sociala nätverket. Men de sista åren har det hamnat på efterkälken på grund av inre slitningar och Facebooks enorma framgångar.

Enligt Techcrunch hade redaktionen skrivit om Myspace men eftersom det krisdrabbade sociala nätverket hade en nylansering i förra veckan blev artikeln stoppad. Det var möjligt eftersom mediekoncernen News Corp äger både WSJ och Myspace.

Dagen efter Techcrunch inlägg publicerade WSJ en artikel som påpekade att även Myspace har sina risker.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.