Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Wallraffade varandra om människohandel

Publicerad: 22 april 2014, 07:42

Två brittiska journalister skulle undersöka om man kunde köpa bulgariska bebisar och utgav sig för att vara köpare. Det visade sig att ”människohandlarna” också wallraffade.


Reportrarna Heidi Blake och Jonathan Calvert från Sunday Times hade  uppgifter om att det finns östeuropeiska kvinnor som vill sälja sina  barn, enligt DN.

Duon valde att en klassisk wallraffning och skrev ett inlägg med följande innehåll.

”Hej,  vi vill verkligen ha ett barn ett två. Vi är villiga att betala vad det  än kostar. Snälla kontakta oss om du kan hjälpa oss”.

Man uppgav att  man var beredda att adoptera barn alternativt hitta en surrogatmamma i  Bulgarien, Storbritannien, Rumänien och Makedonien, enligt DN.

Den  bulgariska tv-reportern Veronika Dimitrova upptäckte inlägget och valde  också att wallraffa – hon uppgav att hon var vän till en familj med ett  barn till salu.

Reporterduon och den bulgariska tv-reportern träffades i Bulgariens huvudstad Sofia.

Veronika Dimitrova tog med sig en tolk och dold kamera. Heidi Blake och Jonathan Calvert filmade också mötet med dold kamera.

När sanningen uppdagades var både parter rörande överens om att man aldrig hade varit med om något liknande, enligt DN.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.