Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Walmart planerar egen streamingtjänst

Publicerad: 18 juli 2018, 13:27

Enligt sajten The Information hoppas Walmart erbjuda ett billigare streamingalternativ riktat till konsumenter utanför storstäderna.


Ämnen i artikeln:

WalmartHBONetflix

De senaste två-tre åren har antalet registrerade och betalande användare på tjänster som Netflix, HBO och Amazon Prime fullständigt exploderat.

Och nu är det fler aktörer som vill knipa åt sig en del av streamingkakan.

Enligt uppgifter till sajten The Information vill den amerikanska butikskedjan Walmart lansera en helt egen streamingtjänst. Uppgifterna förtäljer ingenting om vilken typ av innehåll tjänsten skulle erbjuda men tanken är att den ska erbjuda ett billigare alternativ till Netflix och HBO. De etablerade streamingtjänsternas priser ligger i dag på drygt tio dollar i månaden medan Walmarts tjänst endast skulle kosta åtta dollar i månaden.

Enligt en internrapport som The Information tagit del av har Walmart sett att de etablerade streamingtjänsterna är som mest populära längs de amerikanska kusterna, där människor vanligtvis har en högre levnadsstandard än i de centrala delarna av landet.

Sedan tidigare äger Walmart filmstreamingtjänsten Hudu där användare kan köpa eller hyra filmer.

Enligt The Information är dock lanseringen inte skriven i sten utan Walmart kan komma att skrota planerna.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

WalmartHBONetflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.