Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag09.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Wärring: Hade kunnat hända vem som helst

Publicerad: 6 Januari 2014, 21:29

PeO Wärring.

Foto: Eskilstuna-Kuriren.

Misshandeln av Eskilstuna-Kurirens chefredaktör Peo Wärring efter krogrundan natten till söndagen fick stor uppmärksamhet. Men enligt Wärring själv finns ingen koppling till hans arbete eller tidningens publiceringar om Hells Angels och kriminaliteten. – Det hade kunnat hända vem som helst, säger Wärring som tillstår att han var berusad.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-KurirenThomas MattssonPeO WärringJan Helin

Många av landets chefredaktörer uttryckte sitt stöd för Peo Wärring efter misshandeln och menade att attacken var ett angrepp mot lokaljournalistiken och demokratin.

2013 var ett år av hot mot flera svenska dagstidningar efter publiceringar om kriminalitet.

Både Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Aftonbladets publisher Jan Helin spekulerade i att misshandeln av Peo Wärring hade med Eskilstuna-Kurirens publiceringar om Hells Angels att göra.

Men enligt polisen finns det inga kopplintar till Hells Angeles eller organiserad brottslighet.

Wärring hamnade i diskussion med ett gäng på krogen efter att han reagerat på vad han tyckte var en mc-väst. På vägen hem blev han sedan misshandlad.

Men i går när Wärring för första gången berättade om händelsen sa han att det inte var en Hells Angels-väst han såg.

Han tror inte att misshandeln har en direkt koppling till hans  arbete eller till Eskilstuna-Kurirens skriverier om kriminalitet.

— Jag tror att det var en stundens ingivelse. Att våra vägar råkade  korsa varandra och att detta skulle ha kunnat hända vem som helst, säger Wärring till sin egen tidning.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.