Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Washington Post hårdsatsar på gräv

Publicerad: 5 september 2013, 07:54

Jeffrey P. Bezos, grundare och vd Amazon samt ny ägare av Washington Post.

Foto: Pressbild.

Amazon-grundaren och tillika bolagets vd, Jeffrey P. Bezos, köpte Washington Post för 250 miljoner dollar i början av augusti. Han träffar nu såväl ledning som medarbetare under två dagar. Budskapet är glasklart – satsa på grävande journalistik så kommer annonsörerna.


Ämnen i artikeln:

Washington PostAmazon

Jeffrey P. Bezos har meddelat att han ska skapa en ”gyllene era” under sitt ägarskap av Washington Post.

Han  har köpt Washington Post som en separat investering, men har dock berättat att  han ska satsa på vissa upplägg som har gjort Amazon till den storsuccé  som det är, enligt New York Times.

”Vi har haft tre stora idéer som vi har hållit oss till  under 18 år på Amazon och dessa är också skälet till att vi är  framgångsrika – sätt kunden i första rummet, uppfinn och var tålmodig.”

Här  drar han paralleller med Washington Post och menar att om man byter ut  ”kunden” mot ”läsaren” kan en sådan strategi även fungera hos Washington  Post.

Jeffrey P. Bezos kom också med ett tydligt budskap:
”Sätt läsaren i första rummet inte annonsören”

Jeffrey  P. Bezos vill satsa på mer grävande journalistik och menar att bara man  presenterar riktigt bra innehåll så kommer annonsörerna:
”Skriv inte för att imponera på varandra. Och framförallt. Var inte tråkiga.”, sade han bland annat, enligt Washington Post.

Han  har också en negativ inställning till att presentera spännande nyheter  via surfplattor och mobiler, en ljummen inställning till att presentera  sådana nyheter via webben en ytterst varm inställning till att återinföra den dagliga ritualen  att läsa Washington Post som en helhet och inte endast en serie av  separata nyheter:
– Människor kommer att köpa ett paket, de kommer inte att betala för enstaka nyheter,. säger Jeffrey P. Bezos till Washington Post.

Jeffrey P Bezos har meddelat att han inte tänker delta rent  operativt i den dagliga verksamheten, utan snarare ge sin syn på saker  samt finansiellt stöd.

Jeffrey P Bezos sticker dock inte under stol  med att mediebranschen går igenom en rejäl strukturomvandling och att  surfplattor och liknande kan användas som en inkörsport för nya  generationer av Washington Post-läsare.

Förvärvet väntas slutfört i oktober – familjen Graham har kontrollerat Washington Post under åtta decennier.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Washington PostAmazon

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.