Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Washington Post utsatta för blufförsök under #metoo

Publicerad: 28 november 2017, 06:47

Foto: Wikimedia Commons

En kvinna kom med falska uppgifter för att skämma ut tidningen, skamfilade Uber i charmoffensiv och Twitters svenska säljpartner får nya ägare. Det är några av uppgifterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TumblrWashington Post

Washington Post utsatta för blufförsök under #metoo
En kvinna kom till Washington Post med komprometterande uppgifter om den rebublikanske politikern Roy Moore. Men uppgifterna var falska. Istället fattade tidningen misstankar om att syftet egentligen var att "skämma ut" dem om de gick i fällan. Senare sågs kvinnan gå in på omstridda Project Veritas kontor – en organisation som har gjort sig känd för att med hjälp av hemliga inspelningar försöka bevisa att medier agerar utifrån en partisk agenda. I ett tv-klipp konfronterar Washington Post henne med uppgifterna.

Skamfilade Uber i charmoffensiv
Uber har gjort sig kända för att hamna i konflikt med olika länders lagar och regler. Därtill har bolagets skakats av uppgifter om sexism och trakasserier. Nyligen blev det även känt att Uber drabbats av en stor hackerattack – och låtit bli att rapportera om dataläckan. Nu åker bolagets ledning världen runt för att berätta om Ubers nya strategi, som handlar om samarbete snarare än bråk.
– Vi har bytt fot på så många sätt när det gäller att handskas med tillsynsmyndigheter, sa Ubers nya Asienchef Brooks Entwistle vid ett besök i Japan, skriver Reuters.

Facebook lanserar AI för självmordsprevention
Nu rullar Facebook ut en funktion som automatiskt ska upptäcka poster med självmordstankar på plattformen, innan någon annan gör det. Syftet är att snabbt kunna upptäcka suicidala personer och kunna erbjuda hjälp och förhindra att de tar sina liv. Den nya funktionen kommer att lanseras i hela världen förutom i EU där den nya GDPR-lagstiftningen sätter käppar i hjulet, rapporterar Techcrunch.

Twitters svenska säljpartner får nya ägare
Sellbranch är Twitters och Yahoos säljpartner i Norden. Bolaget grundades 2009 av Ola Ahlvarsson och Fredrik Sellgren som nu säljer sina innehav till den schweiziska teleoperatören Swisscom.
– Kul att kunna göra en exit som sätter punkt för vår del av resan, säger medgrundaren Ola Ahlvarsson till Breakit.

Tumblrs vd lämnar
David Karp har grundat bloggplattformen Tumblr och även suttit som vd för bolaget. Men nu lämnar han sin tjänst, skriver The Verge. Den operativa chefen Jeff D'Onofrio tar över hans tjänst. Tumbr tillhör sedan en tid tillbaka det Verizon-ägda konglomeratet Oath.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TumblrWashington Post

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.