Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Waxin och Modig startar kultursajt utan snobberi

Publicerad: 7 september 2015, 12:14

Karolina Modig och Linda Waxin.

Edelmans förra vd Linda Waxin och frilansskribenten Karolina Modig startar den nya sajten Belowbeneath.se.


Ämnen i artikeln:

Linda Waxin

Linda Waxin har under våren arbetat för Nöjesguiden samt bloggat för Bon. Innan dess verkade hon i pr-branschen och var senast vd för Edelman som nu är sammanslaget med Deportivo. Nu har hon slagit sina påsar ihop med Karolina Modig. De båda lärde känna varandra när de jobbade på Spotlight pr år 2008.

– Karolina hade redan då en blogg som hette Love at first feel, jag minns att jag läste den och kände så mycket varje gång, hennes ord tvingade mina känslor upp till ytan. Sedan dess har vi delat texter, tankar, dikter, länkar, hopp och rädslor. Långsamt, över tid, har det blivit självklart att vi vill dela vår dialog med fler. Karolina lämnade PR-världen 2011 för att gå tillbaka till sin ursprungsdröm. För mig, som istället accelererade inom PR och business, är det ett jättestort steg att skapa något som inte är kommersiellt i första hand – en helt ny frihetskänsla, säger Linda Waxin i ett pressmeddelande.

På Below Beneath, som har premiär nästa vecka, usträvar de efter ett innehåll "som behandlar stora tankar och berörande verk utan traditionell kulturkritik, överintellektualiserande eller snobberi".

– Kultur handlar för mig om att beröra, att få människor att öppna upp, känna mer. I dagens samtalsklimat omges dock många konstformer av en ängslan, som att vi som betraktare inte äger vår känsloreaktion utan att det istället finns ett facit som reaktionen ska styras av eller jämföras med. Linda och jag har tillsammans frustrerats över detta. Vi vill sänka trösklarna, få fler att våga känna mer, få fler att öppna upp det rum där sådant som är viktigt och vackert kan gå rakt in, förklarar Karolina Modig.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Linda Waxin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.