Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Webb-tv föll under julen

Publicerad: 16 januari 2012, 14:07

En vanlig syn numera. Dock minskade webb-tv-tittande under jul och nyår, enligt MMS.

Foto: Colourbox.

Enligt mätningar gjorda av MMS minskade webb-tv i december månad, till följd av att människor under juletid tittar mer på tv tillsammans.


I rapporten lyfter MMS fram ”tillsammanstittandet” som en faktor till minskningen i december. Under julledigheten är konsumtionen av rörlig bild som mest social då en stor del av innehållet konsumeras tillsammans med familj och vänner.

– Konsumtionsminskningen beror säkert på flera faktorer. Man kan spekulera om olika beteenden som är kopplade till julen och tillsammanstittandet, men det vi kan säga med säkerhet är att relativt färre antal program publicerades runt jultiden, säger Tigran Zacharjan, projektledare på MMS till Resume.se

Han påpekar att många svenskar inte har möjlighet att koppla sin dator till tv:n, vilket också kan påverka statistiken. Zacharjan menar att webb-tv kommer expandera under det nya året, trots nedgången i december.  – Mycket beror på sajternas satsningar, vi har sett att rätt satsning ofta kan ge större effekter. Generellt tror vi på en ökning av webb-tv under 2012.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.