Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Wernbloom slutar blogga

Publicerad: 1 juli 2008, 11:43

IFK Göteborgs anfallsstjärna Pontus Wernbloom lägger ned sin hyllade blogg på gp.se. – Det var inte så jättekul att blogga, säger han till Resume.se.


Pontus Wernblom slutar blogga på gp.se. Foto: Scanpix.

Blåvitt-forwarden Pontus Wernbloom, 22, har inte haft någon vidare lyckad vårsäsong på fotbollsplanen (”bara” två mål hittills) – men som bloggare på gp.se har han lyckats bättre.

Bloggen har varit mycket populär och Wernbloom har fått mycket beröm för sina sinnrika formuleringar, reflektioner och vassa åsikter.

Men sedan det allsvenska uppehållet startade inför EM har bloggen legat i träda. Under tiden har Wernbloom opererat knät för att sedan olyckligt nog ådra sig en bristning i låret.

Nu har han beslutat sig för att inte fortsätta blogga. Dels tog bloggandet lite för mycket tid och kraft, och dels tröt motivationen.

– De ville att jag skulle blogga om varje match, men det blev inte så kul när det gick dåligt, säger Wernbloom.

Men du fick mycket positiv respons?
– Det var en del som neggade också, men ja, det var mycket positiva reaktioner. Det var kul att kunna förmedla att man inte lever något liv som stjärna, vilket många tror, säger han.

Har du verkligen lagt ner bloggandet för gott?
– Man ska aldrig säga aldrig, men just nu känns det så.

GP:s sportchef Lars Lundström:

– Vi har varit väldigt nöjda med Pontus blogg. Den har haft bra, och ständigt ökande trafik. Han är en  skrivartalang precis som vår andra bloggare Fredrik Lundgren (Gais). Men bloggande kan inte pågå för länge. Förbränningstiden på nätet är mycket kortare än i papperstidningen.

I kväll tar IFK Göteborg emot Trelleborgs FF i den allsvenska omstarten – utan lårskadade Wernbloom.

– Jag hoppas vara tillbaka på planen snart, säger han.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.