Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Westander plockar från Ekot

Publicerad: 14 oktober 2014, 09:42

Hanna Birath.

Foto: Westander.

Pr-byrån Westander har anställt Hanna Birath från Sveriges Radios Ekot-redaktion. Hon har lång erfarenhet av såväl onlinejournalistik som sociala medier.


Ämnen i artikeln:

Johanna LookEkotWestander

– Jag sökte mig till Westander för att byrån arbetar med samhällsnytta som ledstjärna. Det är viktigt för mig att min arbetsgivare vill påverka samhällsutvecklingen i en positiv riktning, säger Hanna Birath i en kommentar.

Hon har jobbat på Ekot under sju år och är utbildad journalist samtidigt som hon har en kandidatexamen i statsvetenskap vid Försvarshögskolan med inriktning mot säkerhetspolitik och krishantering


– Hanna Birath har värdefulla erfarenheter från redaktionellt arbete inom det medieföretag som svenska folket har allra störst förtroende för. Hennes kompetens och samhällsengagemang kommer att vara till stor nytta för våra uppdragsgivare, säger Johanna Look, byråchef på Westander i en kommentar.

Hanna Birath ska framförallt jobba med medierelationer och opinionsbildning inom områden som offentlig förvaltning, folkhälsa och jämställdhet.

Varför väljer att du lämna journalistyrket för pr-branschen - hon slutade den 3 oktober på Ekot?
– Jag hoppas få möjligheten att vara med och driva viktiga samhällsfrågor. Det har varit roligt att jobba som nyhetsreporter på Ekot under sju år, men det är svårt att kombinera med ett eget politiskt engagemang, säger Hanna Birath.

Westander har 28 anställda och räknar med att passera 30 miljoner kronor i byråintäkt i år.

Företaget genomför två rekryteringskampanjer per år och 295 personer sökte i samband med vårens kampanj.

Nästa omgång ser den 1 januari 2015.

Westander har kunder som Hjärt-Lungfonden, Läkarmissionen, Statoil och Previa.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Johanna LookEkotWestander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.