Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Wikileaks startar klädbutik på nätet

Publicerad: 24 februari 2011, 07:01

Nu breddar Wikileaks sitt varumärke och säljer kläder på sin sajt. 17, 99 dollar för en tröja med texten "Free Assange”.


Ämnen i artikeln:

WikileaksJulian Assange

Organisationen har haft problem med finansieringen eftersom betalkortsföretagen stoppat betalningar efter amerikanska protester. Amerikanerna är upprörda över att Wikileaks släppt hemligstämplade handlingar från den amerikanska regeringen.

Men nu tycks kortföretagen och medieorganisationen samarbeta igen. Det gäller inte minst i WikiLeaks nyöppnade webbutik .

WikiLeaks får hjälp av tyska merchandiseföretaget Spreadshirt som tidigare jobbat med Spice Girls och Boyzone. Förutom t-shirts erbjuder butiken kaffemuggar, bildekaler, nallebjörnar och paraplyn som påstås håla tätt. Butiken finns i 16 olika länder, däribland Sverige.

Inkomsterna ska gå till både till WikiLeaks verksamhet och till Julian Assanges kostnader för advokater som bland annat försvarar i den svenska rättstvisten.

Assange tvekar heller inte att exploatera sina outlaw-profil och revolutionsromantik. På en av tröjorna är Assange utklädd till Che Guevara och har texten "Viva la Información!"

Det är knappast lågpriskläder som man säljer. Billigaste t-shirten kostar 170 kronor men snittpriset ligger på 250 kronor.

Själv behöver inte Assange bekymra sig för inkomster. Strax före jul fick han ett avtal med Random House som ger honom 1,3 miljoner dollar för hans självbiografi.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

WikileaksJulian Assange

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.