Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Wolodarski fick rätt

Publicerad: 26 januari 2012, 14:42

Peter Wolodarski lyfte fram Stefan Löfven i söndagens Agenda.

Foto: SVT.

I SVT:s agenda i söndags gav chefen för DN Debatt, Peter Wolodarski, sitt stalltips kring vem som kan bli Socialdemokraternas nästa partiledare – ingen mindre än Stefan Löfven: – En klocka som står still visar rätt tid två gånger per dygn, säger han.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtPeter WolodarskiStefan Löfven

I slutet av Agenda i söndags ställde programledaren frågan om vem som  blir Socialdemokraternas nästa partiledare till chefen för DN:s  ledarredaktion Peter Wolodarski och Aftonbladets politiska expert Katrine  Kielos.

Katrine Kielos valde att passa på frågan, men hon  poängterade att hon tycker att det är viktigt att Socialdemokraterna  väljer någon utifrån som kan skapa tillit och respekt.

Då Peter  Wolodarski fick samma fråga öppnade han med att säga att han var  förvånad över att Tomas Bodström fick så låga odds hos  vadslagningsfirmorna med tanke på att man behöver någon som kan skapa  trygghet och stabilitet inom partiet.

Då programledaren pressar på och vill ha två namn blir svaret Stefan Löfven.

Natten  till torsdag denna vecka kunde Västerbottens Folkblad avslöja att det  är just Stefan Löfven som blir Socialdemokraternas nye partiledare.

Enligt Peter Wolodarski var det ändå ingen slump att han kom upp med Stefan Löfvén:
–  Även om man är ledarskribent måste man jobba med sina källor inom de  politiska partierna. Och han var ju även aktuell som ersättare för Mona Sahlin,  säger Peter Wolodarski

Hur ser du på att du ändå kom upp med namnet?
–  Hon pressade på och då valde jag att komma upp med ett namn som kändes  mest troligt. Man måste riskera att göra bort sig, säger Peter  Wolodarski.

Tror du att ditt förslag på något sätt har påverkat processen?
– Jag tror att Socialdemokraterna sköter detta bra utan mig, säger Peter Wolodarski.

Hur ser du egentligen på Socialdemokraternas ledarskris?
–  Jag tror att läsarna är trötta på allt tal om Verkställande Utskott och  liknande. Man måste börja prata om politik igen, säger Peter  Wolodarski.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.