Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Wolodarski ger svar på kritiken – i egna tidningen

Publicerad: 26 Mars 2015, 08:40

Peter Wolodarski.

Foto: Andreas Elgstrand.

Under hela gårdagen valde DN-ledningen att lägga locket på om den massiva kritiken mot deras "frysbox". I dag väljer chefredaktör Peter Wolodarski att svara i den egna tidningen. – Jag hoppas att vi aldrig ­hamnar i en liknande situation, säger han.


Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiJournalisten

Det var Journalistens granskning i tisdags som på nytt drog igång debatten om DN:s "frysbox" där tolv oönskade medarbetare placerades. Tidningen valde att bara kommentera texten i allmänna ordalag, och Peter Wolodarski lade locket på trots intensiva påstötningar från bland annat Resumé.

Nu väljer chefredaktören att kort ge sin syn på det inträffade i en DN-artikel.
– Vi var inne i en väldigt besvärlig neddragningsprocess hösten 2013, då var femte anställd fick lämna företaget. Tyvärr kunde vi inte lösa nedbemanningen helt på frivillig väg. Enskilda hamnade i kläm, vilket jag beklagar. Jag hoppas att vi aldrig mer ska behöva hamna i en liknande situation, säger han.

Wolodarski upprepar att Journalistens gransking innehåller felaktigheter, men vill inte precisera vilka dessa skulle vara.
– Av respekt för de inblandade vill vi inte dra upp detta igen, säger han.

Tio av de tolv medarbetarna har nu slutat efter uppgörelser med DN. De två återstående har återvänt till redaktionen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.