Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Wolodarski med redigerad version av sparpaket

Publicerad: 7 oktober 2013, 09:39

Peter Wolodarski, chefredaktör DN.

Foto: Andreas Elgstrand.

En rad klubbordföranden på DN:s konkurrenter gick till hårt angrepp mot DN:s hantering av sitt pågående sparpaket. Resumé har i omgångar sökt DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, men han har i stället valt att lägga ut en redigerad DN-version för att bemöta kritiken.


Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiGunilla Herlitz

”Personal hotas till tystnad. Medarbetare trakasseras och  tvångsförflyttas. Fackliga företrädare beläggs med munkavle. Välkommen  till Dagens Nyheter.”

Så lät det i slutet av förra veckan i det öppna brevet från Stockholms Dagspressdistrikt angående DN:s pågående sparpaket.

Styrelsen  i Stockholms Dagspressdistrikt består av klubbordförande på olika  tidningar och konkurrenterna vädjade bland annat till DN:s ledning att  behandla personalen ”anständigt.”

I brevet framgick också att Gunilla  Herlitz liknas vid Ryanairs vd Michael O´Leary efter att DN-medarbetare  flera gånger hört henne yttra kommentarer som ”De som inte trivs på DN  kan byta jobb.”

Resumé har sökt både DN:s vd Gunilla Herlitz och dess chefredaktör Peter Wolodarski angående kritiken, men duon har valt att lägga locket på.

Peter Wolodarski valde i stället att komma med en redigerad DN-version i helgen.

Så här säger han i sin egen tidning:
–  Det är en svår och smärtsam situation som har uppstått när vi tvingats att  minska antalet tjänster på redaktionen. Men självklart följer vi  arbetsrätt och praxis på arbetsmarknaden.

Han kommenterade även kritiken mot DN:s samarbete med Medieföretagen, som anser står bakom DN i "varje steg man tar".

–  Arbetsgivarorganisationen Medieföretagen, som vi samarbetar nära med  och som företrätt oss i förhandlingarna med Journalistförbundet, har  stor erfarenhet av att hantera den här typen av processer, säger Peter  Wolodarski till DN.

Resumé har tidigare berättat att tio journalisttjänster ska försvinna på DN.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.