Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Wolodarski pudlar – DN bakom intrånget på Berga

Publicerad: 23 oktober 2014, 14:12

Peter Wolodarski.

Foto: Andreas Elgstrand.

UPPDATERAD DN-journalister låg bakom intrånget på Berga i samband med jakten på ryska u-båtar. DN:s chefredaktör Peter Wolodarski uppger att det var ett missförstånd.


Ämnen i artikeln:

Peter Wolodarski

Det skriver han i ett mejl till Medievärlden.

Han uppger också att fotograferingen skedde "bortom själva ubåtsjakten".

Bakgrunden är att DN:s reportrar upptäcktes av vakten utanför Örlogshamnen i Berga tidigare i veckan – minneskorten i kamerautrustningen beslagtogs och händelsen är polisanmäld.

Peter Wolodarski uppger att DN-fotografen arbetade med ett "längre jobb" om försvarets arbete i skärgården och att denne inte ska ha dokumenterat den pågående militära operationen.

Han uppger följande till Resumé - efter att vi har skickat ett antal frågor till honom:
"Om vi förstått att det handlade om ett skyddsområde hade vi inte åkt dit med båt.​"

Men skyddsområden är ju alltid utmärkta på sjökorten. Ni måste väl ändå ha åkt med sjökort med tanke på det är grynnigt där? Då borde ni väl ha sett att det är ett skyddsområde ni åker in i?
"Som jag svarade dig tidigare - vi såg ej att vattnet hörde till skyddsområde. Om vi gjort det hade vi inte åkt dit", skriver Peter Wolodarski i sitt svar till Resumé.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Peter Wolodarski

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.