Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

WSJ: Ville ha 10 miljarder av Google för Spotify

Publicerad: 23 juli 2014, 05:49

Daniel Ek och Martin Lorentzon på Spotify

(UPPDATERAD) Google ville köpa Spotify enligt Wall Street Journal, TV4 kan sätta stopp för Hasse Backes flykt till konkurrenten och Netflix gör flera lanseringar i Europa. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SBS DiscoverySpotifyHasse BackeNetflixTV4GoogleLinkedin

WSJ: Google ville köpa Spotify
Under 2013 ville Google köpa den svenskgrundade musiktjänsten Spotify. Det erfar tidningen Wall Street Journal. Enligt Wall Street Journal skulle det svenska företaget begärt drygt 10 miljarder dollar, samtidigt som företagets värdering låg runt 4 miljarder. Parterna kunde inte komma överens och enligt uppgifterna till tidningen ska den höga prislappen ha varit en av anledningarna. Samtidigt avfärdar stjärnjournalisten Kara Swisher på tekniksajten Recode, som jobbade på WSJ under 2013, uppgifterna.
– Det skedde aldrig någon förhandling, ingen diskussion om pris, ingenting sådant, säger en källa till sajten.

TV4 kan sätta stopp för Hasse Backe
I förra veckan stod det klart att Hasse Backe lämnar TV4 för SBS Discovery. Men den populära experten riskerar att missa EM-kvalet i höst eftersom parterna inte är överens om flytten. Hans kontrakt med TV4 gäller året ut och kanalen kan sätta expertkommentatorn i karantän fram till mars 2015.  
– Han har ett avtal som sträcker sig året ut och vi ska sätta oss efter sommaren och se hur vi löser den biten, säger TV4:s sportchef Fredrik Olofsson till Expressen.
Hasse Backe själv är medveten om situationen men SBS Discoverys sportchef Emir Osmanbegovic tror inte att det kommer att bli några problem.  
– Det skulle förvåna mig oerhört om TV4 försökte sätta honom i någon slags karantän efter alla år ihop, säger Emir Osmanbegovic till Expressen.

Netflix storsatsar i Europa
Netflix har redan gjort en stark etablering i Sverige. Nu satsar streamingtjänsten stort på tillväxt i Europa och lanserar i Tyskland, Frankrike, Belgien, Österrike och Luxemburg –länder med totalt 60 miljoner hushåll. Det rapporterar Dagens Industri.

App ska hindra sms bakom ratten
Den nya appen är utvecklad i Finland och ska få förare att koncentrera sig på vägen när de kör bil. Appen har namnet Visguard och visar en varning på telefonens display när föraren tittar för länge på den. Appens funktioner kan också varna föraren för övergångsställen, korsande vägar och skarpa kurvor. Det skriver tidningen Helsinki Times.

Linkedin gör förvärv
Den sociala plattformen Linkedin köper Bizo, reklamföretaget som inriktar sig på b2b-lösningar, för omkring 175 miljoner dollar. Det skriver AdWeek.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.