Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Yahoo vill in - skyhög värdering på Snapchat

Publicerad: 6 oktober 2014, 11:15

Sökjätten Yahoo vill köpa in sig i Snapchat till en värdering som motsvarar 10 miljarder dollar – Facebook bjöd först 1 och sedan 3 miljarder dollar för hela bolaget under förra året, men fick nobben.

Ämnen i artikeln:

TumblrFacebookAOLYahooMarissa MayerSnapchat

KB

Karl-Johan Byttner


Adweek rapporterar att Yahoo vill köpa sig i meddelandetjänsten Snapchat – 20 miljoner dollar är Yahoo berett att gå in med för en andel som värderar bolaget till 10 miljarder dollar.

Snapchats affärsidé bygger på att bilder och video raderas efter visning hos mottagaren.

Adweek menar att Yahoo har en stark kassa efter att bolaget sålt aktier för 5 miljarder dollar i den kinesiska e-handelsjätten Alibaba – man investerade 1 miljard dollar för aktierna och har fortfarande aktier värda nära 40 miljarder dollar.

Yahoo med vd Marissa Mayer i spetsen har även köpt Tumblr för 1,1 miljarder dollar, enligt Adweek.

Adweek menar att även om en investering på 20 miljoner dollar kan låta ytterst blygsam från ett företag som Yahoo ger den ändå access till en snabbväxande app med mer än 100 miljoner användare.

Adweek uppger också att beskedet om Snapchat kommer vid ett speciellt tillfälle. Detta med tanke på att investmentfirman Starboard har offentliggjort att man äger en stor andel i internetbolaget och har pekat på vikten av färre investeringar och ökade kostnadsbesparingar.

Starboard har även investerat i AOL.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev