onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Yasmine Winberg är Resumés nya chefredaktör

Publicerad: 10 juni 2021, 14:40

Resumés nya chefredaktör, Yasmine Winberg.

Foto: Janne Naess

Resumé Insikts redaktör Yasmine Winberg blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Resumé efter Fredrik Svedjetun.

Ämnen i artikeln:

Yasmine WinbergResumé

R

Redaktionen

red@resume.se


Yasmine Winberg, i dag redaktör och reporter på Resumé Insikt, tar över chefredaktörsposten på Resumé. Hon har arbetat som journalist sedan 2013, större delen på Resumé där hon tillsammans med kollegan Julia Lundin bland annat granskat influencerindustrin. För arbetet blev de båda utsedda till Årets journalist 2019 och en bok i ämnet gavs ut förra året.

– Under mina år på Resumé har vi kämpat hårt för att skapa vass journalistik som jag vågar påstå i dag är oumbärlig för alla som jobbar med marknadsföring och kommunikation. Lyckligtvis lurar nya utmaningar ständigt runt nästa hörn i den bransch vi bevakar och det är vårt jobb att fortsätta skildra och bena ut de utmaningarna, säger Yasmine Winberg.

– Jag är mycket glad över förtroendet att leda den eminenta redaktion som Resumé består av. Och att vara med och leverera skarpa kartläggningar, fördjupningar, nyheter och analyser till den växande prenumerationsstocken, samtidigt som vi ska fortsätta vara en nagel i ögat på branschen när det behövs.

Linnea Kihlström, i dag redaktör på Dagens Media, tar samtidigt över som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för branschtiteln.

– Yasmine Winberg har en unik erfarenhet av att arbeta med insiktsmaterial särskilt för kommunikations- och marknadsföringsbranschen och Linnea Kihlström har varit mycket viktig för den framgångsrika transformationen av Dagens Media, säger Christina Kennedy, redaktionell chef för Di-gruppens branschtitlar, och fortsätter:

– De har båda expertkunskapen som krävs för att med träffsäker affärsjournalistik locka läsare till prenumeration och det är mycket glädjande att hitta de bästa chefredaktörerna för titlarna bland våra interna talanger, som nu får ta större ansvar i nya roller. 

Fredrik Svedjetun som i dag är chefredaktör för Resumé och Dagens Media går efter semestern vidare till ett nytt uppdrag som chefredaktör och ansvarig utgivare för titlarna Market och Dagligvarunytt. 

Yasmine Winberg och Linnea Kihlström tillträder den 9 augusti.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev