Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Yellow Bird in i Tyskland

Publicerad: 11 juni 2008, 07:39

Zodiaks vd Patrick Svensk har tidigare flaggat för att dotterbolaget Yellow Bird ska exporteras, bland annat till Tyskland.
Nu har det blivit verklighet.


I fjol köpte Zodiak Yellow Bird av Ole Søndberg, Henning Mankell och Lars Björkman.

I samband med köpet skrev bolaget också ett avtal med Henning Mankell om att producera tretton nya Wallander-filmer, med manus av Mankell.

Resume.se har tidigare berättat att framgångarna för Zodiak-ägda produktionsbolaget Yellow Bird innebär att Zodiak planerat flera Yellow Bird-bolag utomlands.

– Det är ingen vild gissning att ett av dem hamnar i Tyskland, sa Zodiaks vd Patrick Svensk till Resume.se i början av april.

Och mycket riktigt:

I dag meddelade Zodiak att   Yellow     Bird   startar ett produktionsbolag i München, i samarbete me Oliver   Schündler, vd för Bavaria –      ett av Tysklands största produktionsbolag.

Det nya produktionsbolaget ska främst ägna sig åt långfilm och tv-drama för den tysktalande marknaden och utgå från de rättigheter som Yellow Bird kontrollerar, detta för att snabbt kunna få ut produktionerna på marknaden.

De svenska Wallander-filmerna har delfinansierats av tyska tv-bolag.

– Jag kan med glädje meddela att Yellow Bird nu har tagit sitt första steg mot en bred internationell expansion. Yellow Birds verksamhet är avgörande för vår strategi att bygga en stark rättighetskatalog som vi kan tjäna pengar på i alla våra territorier, säger Patrick Svensk i en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.