Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Yellow Bird och Marklund i jätteaffär

Publicerad: 10 september 2009, 07:32

Produktionsbolaget Yellow Bird har köpt rättigheterna till sex av Liza Marklunds böcker. Inspelningen börjar i slutet av nästa år och får en budget på runt 100 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Liza MarklundYellow Bird

Liza Marklund säljer rättigheterna till sex av sina romaner. Foto: Piratförlaget

Regissören Colin Nutley filmade romanerna Sprängaren och Paradiset med Helena Bergström i rollen som kriminalreportern Annika Bengtzon.
–  Efter Colin Nutleys filmer Sprängaren och Paradiset, som jag var väldigt nöjd med, har jag tackat nej till många anbud att göra fler filmer av mina böcker. Det var först när jag träffade Yellow Bird som det kändes helt rätt. Här har jag funnit ett team som har alla möjligheter att ta hand om Annika Bengtzon på ett ypperligt vis. Jag ser fram emot ett långt och givande samarbete, säger Liza Marklund i en kommentar.

Yellow Bird har köpt rätten till romanerna Studio sex, Prime time, Den röda vargen, Nobels testamente, Livstid och En plats i solen. Planen är att producera sex filmer med start i slutet av 2010. Tanken är att få med en eller flera tv-kanaler som medproducent.
–Ja. Vi kommer att starta de diskussionerna nu, men inget är klart. Vi har precis köpt rättigheterna, säger Jenny Gilbertsson producent på Yellow Bird.

Det är inte heller klart vilka skådespelare som ska vara med i filmerna, eller vem som ska regissera.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Liza MarklundYellow Bird

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.