Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Youtube-favoriten till Cannes

Publicerad: 19 april 2011, 10:05

Johannes Nyholm deltar för tredje året i filmfestivalen i Cannes.
Den här gången med kortfilmen Las Palmas, vars trailer gått som en raket på Youtube.


Vid en presskonferens idag meddelade Quinzaine des Réalisateurs (Directors’ Fortnight) att de plockat ut tre svenska filmer.

Det är Ruben Östlunds nya långfilm ”Play" –  första gången på 16 år som en svensk långfilm återfinns i ”Quinzainen” – samt kortfilmerna ”Killing the Chickens to Scare the Monkeys" av Jens Assur och ”Las Palmas" av Johannes Nyholm.

Johannes Nyholm har tidigare varit med i Cannes med kortfilmerna ”Drömmar från skogen” och "Sagan om den lille dockpojken”.

Drygt åtta miljoner personer har sett trailern till Las Palmas på Youtube.

– Det är ett lysande nordiskt år i Cannes och med hela tre svenska filmer i Quinzaine des Réalisateurs, sektionen för det djärva och framtidsinriktade. Det bådar gott för framtiden, säger Bengt Toll, Filminstitutets vd, i en kommentar

Las Palmas vann tidigare i år Startsladden, Göteborg International Film Festivals kortfilmspris, på 800 000 kronor. I filmen ser man en bebis som dricker och röker på en bar i Las Palmas.

Juryns motivering löd:
"Startsladden 2011 går till en tragikomisk film i en galen värld som känns otäckt bekant. En genial hybrid av Sällskapsresan och Easy Rider som går rakt in i våra hjärtan".

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.