Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Youtube satsar 25 miljoner dollar i kampen mot falska nyheter

Publicerad: 10 juli 2018, 12:22

Foto: Flickr

Videojätten har tidigare kritiserats för att sprida falska nyheter på sin plattform – nu tar de hjälp av Googles nya nyhetsinitiativ som ska förbättra kvaliteten av digitala nyheter.


Ämnen i artikeln:

YoutubeGoogle

Youtube satsar 25 miljoner dollar på att utveckla nyhetsupplevelsen på plattformen. Videojätten har tidigare kritiserats för att sprida falska nyheter och konspirationsteorier.

I samband med att moderbolaget Google lanserar ett nytt nyhetsinitiativ till att förbättra kvaliteten av digitala nyheter, hakar videojätten på för att erbjuda ett trovärdigare innehåll.

Bland annat kommer man utveckla ytterligare transparens när det kommer till nya nyhetshändelser. Exempelvis kommer man komplettera med information om att nyheten uppdateras och referera till artiklar från andra nyhetskällor.

Youtube har också tagit fram en så kallad "Breaking News-hylla" som kommer att lyfta fram trovärdiga nyhetskällor och göra det lättare för konsumenten att ta del av kvalitetsjournalistik.

Mer om satsningen kan du läsa i Youtubes blogginlägg.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

YoutubeGoogle

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.