Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Youtube ska stoppa kopierat innehåll – kapar reklamintäkter

Publicerad: 15 oktober 2018, 06:12

Användare som kopierar andras innehåll ska inte längre kunna håva in reklamintäkter på Youtube, Snapchat släpper filter för katter och Netflix app mer inkomstbringande än Pokémon Go. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Youtube ska stoppa kopierat innehåll – kapar reklamintäkter
Det ska inte längre gå att ta en framgångsrik video och publicera den på nytt. Historiskt finns det många exempel på när klipp med kopierat innehåll lyckats få många visningar och därigenom dragit in mycket pengar i reklamintäkter. Helt utan att ha skapat något själv. Enligt ett blogginlägg från Youtube ska man inte radera redan publicerade kopierade klipp. Däremot ska det inte längre gå att tjäna pengar på företeelsen. För att få ingå i Youtubes partnerprogram måste innehållsskaparen addera eget material. Det skriver Ubergizmondo.

Snapchat lanserar nytt filter – för katter
Internet är till för vänner, skriver Techcrunch. Och kanske är det den insikten som fått Snapchat att nu lansera filter som funkar för katter. Nu kär det alltså fritt fram att förvandla din katts ansikte till en toast, ge det enhörningshorn eller piffiga glasögon.

Netflix app – nu mer inkomstbringande än Pokemon Go
Netflix app uppskattas ha dragit in 243,7 miljoner dollar i tredje kvartalet. Detta enligt analysföretaget Sensor Tower. Det innebär att man hamnar på första plats i non game-segmentet och på femte plats för alla appar, före Pokemon Go. Det skriver Breakit.

Snart kan det gå att radera meddelanden i Messenger
Just nu testar Facebook en funktion där den ena parten i en Messenger-konversation kan radera ett meddelande – och också få det raderat i mottagarens inkorg. Det har inte gått tidigare, den som raderat något har bara kunnat radera det från att synas i sin egen enhet. Facebook är förtegen om när tjänsten eventuellt kommer att lanseras brett och var den kommer att testas. Det skriver Techcrunch.

SVT:s satirklipp inte hets mot folkgrupp
Satirprogrammet "Svenska Nyheter" har anklagats för att vara rasistisk, av Kinas ambassad i Stockholm för ett inslag som sändes den 21 september. Det hela rörde sig om en fejkad informationsfilm riktad till kinesiska turister. Flera personer anmälde programmet till Justitiekanslern som nu väljer att inte påbörja någon förundersökning mot SVT. Det skriver Svenska Dagbladet.

30 miljoner fick data stulen i Facebook-läcka
Facebook hackades i september. Nu uppdagas hur många som drabbades i läckan: 30 miljoner användare. Det meddelade Facebook själv i fredags kväll. 14 miljoner användare fick data som kön, språk, religion, hemort och tio senaste platserna som användarna checkat in på stulen. Ytterligare 15 miljoner fick sin mejladress och telefonnummer läckt. Det skriver Facebook i sitt eget newsroom.

Eventuell läcka på Twitter – granskas
Twitter har tidigare förnekat att företaget skulle samla in data om användare genom sina kortade länkar. Men det ska nu prövas av den irländska dataskyddsmyndigheten, som inlett en granskning. Det skriver The Verge.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.