Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Youtube släpper Spotify-"dödare"

Publicerad: 13 november 2014, 07:11

Youtube utmanar Spotify med ny musiktjänst, Flera journalister har upprörts på Twitter efter att DN publicerat en artikel om stavfel i ett pressmeddelande från Åsa Romson, Taylor Swift hyllas som ett socaiala medier-geni, Sony förändrar villkoren för tv-tittare och tv-spel gör dig smartare. Det är några av nyheterna i torsdagens Morgonsvep.


Youtube har slutit avtal med tusentals skivbolag och ska nu konkurrera med Spotify. Planen är att lansera en musiktjänst med reklamfri tillgång till låtar. Tjänsten har precis dragit i gång, skriver DN.

Twitterstorm mot DN efter Romsons stavfel
Adressen i en inbjudan till pressträff från vice statsminister Åsa Romson (MP) var felstavad. I pressmeddelandet stod det att journalisterna skulle åka till "Statsgårdskajen i stället för Stadsgårdskajen". Det fick Dagens Nyheter att publicera artikeln "Romson bjöd in journalister till adress som inte finns". Det har fått Twitter att koka, skriver Omni.
"Pinsamt låg nivå på denna, DN", skriver Arash Mokhtari, journalist på SVT.
"Kämpa, DN, Kämpa!", twittrar Peter Akinder, politisk chefredaktör på Östran/Nyheterna.
"I drev får ibland småskit för stora proportioner. Detta kan vara det bästa exemplet i presshistorien på fenomenet", skriver Aftonbladets nyhetskolumnist Oisín Cantwell.

Taylor Swift hyllas som ett geni på sociala medier
Efter att artisten Taylor Swift tog bort sina låtar från Spotify har hon varit flitigt omskriven i media. Nu hyllas hon som ett geni på sociala medier av Adweek. Nu toppar hon sajtens lista över mest populära kändisar på Instagram.

Sony gör tv "i molnet"
Vue är namnet på en helt ny molnbaserad tv-tjänst Sony har skapat för Playstation. Tittarna ska få live-tv och demand-tv utan att ett kabeltv-abonnemang behövs. Tjänsten lanseras först i USA och kommer att erbjuda 75 kanaler. Den beräknas vara färdig under våren 2015, skriver Reuters (via Omni).

TV4 stödjer Laila Bagge efter skilsmässan
Tidigare i veckan berättade både Laila Bagge och Niclas Wahlgren via deras bloggar att de skulle skiljas. Niclas Wahlgren tog en paus från sitt arbete på Rix FM, men Laila Bagge jobbar på som vanligt. Hon får stöd från TV4 för att underlätta sändningen av Idol på fredag. Det skriverExpressen.

Tv-spel gör dig smartare
En ny studie visar att tv-spel kan öka på intelligensen. Forskarna i studien har kommit fram till att spelande förbättrar reaktions-, iaktagelse-, och uppmärksamhetsförmågan, skriver Nyheter24.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.