Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Youtube tar upp kampen med Spotify

Publicerad: 24 oktober 2013, 06:33

Foto: Colourbox.

Google-ägda Youtube planerar att sjösätta en musikprenumerationstjänst som ska streama både ljud och video. Tanken är att ta upp konkurrensen med Spotify.


Ämnen i artikeln:

YoutubeGoogleDr Dre

Youtube har framförallt gjort sig känt som en gratis videosajt – även om man exempelvis har tjänster som att hyra ut filmer.

Källor  till Financial Times gör nu gällande att Youtubes innehållschef, Robert  Kyncl, samt bolagets vice vd:s för produkthantering och ingenjörsskap,  Shishir Mehrota, ligger bakom planerna kring en ny musiktjänst som bland annat ska konkurrera med Spotify.

Robert Kyncl är  bland annat arkitekten bakom Youtubes kanalstrategi – bolaget har skapat  hundratals nyhetssajter för etablerade artister och kommande stjärnor  för att höja kvaliteten på innehållet hos Youtube samt bidra till  reklamintäkter.

Youtube har inte velat kommentera Financial Times uppgifter.

Financial  Times rapporterar också att andra bolag planerar att introducera  
abonnemangsbaserade musiktjänster.

Ett sådant exempel är ljud- och  hörlurs-gruppen Beats Electronicis, som grundades av Jimmy Iovone och  hip-hop-stjärnan Dr Dre.

Tjänsten lanseras inom ett par månader och Beats  Electronics sålde nyligen en andel för 500 miljoner dollar till  finansgruppen Carlyle, vilket skulle värdera bolaget till mer än en  miljard dollar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

YoutubeGoogleDr Dre

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.