onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Youtube tjänar tiotals miljoner på filmer där barn utnyttjas

Publicerad: 21 november 2017, 07:32

Youtube har dragit in stora reklamintäkter på klipp där barn utsätts, journalistnestor stängs av efter anklagelser om sextrakasserier och justitiedepartementet försöker stoppa AT&T:s köp av Time Warner. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

YoutubeAT&TTime WarnerMikael PersbrandtLiberalernaMediaMedier

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Sexanklagad journalistnestor stängs av
Den amerikanske journalisten och programledaren Charlie Rose stängs av efter rapporter om sexuella trakasserier, meddelar tv-bolaget CBS. Totalt riktar åtta kvinnor anklagelser mot honom för sexuella trakasserier av åtta, enligt Washington Post. I ett uttalande ber Charlie Rose om ursäkt för sitt "olämpliga beteende", men säger samtidigt att han inte anser att det finns belägg för alla anklagelser. Allt som veteranen deltar i stoppas av CBS, PBS och Bloomberg.

Youtube tjänar tiotals miljoner på filmer där barn utnyttjas
Brittiska The Times rapporterar om Youtube-kanalen Toy Freaks, som har 7 miljarder visningar sedan lanseringen för sex år sedan genom filmer där barn utsätts för skrämmande situationer. Youtube ska ha tjänat miljoner pund i reklamintäkter på kanalen. Nu har annonsörer som O2, Yamaha Music och Dropbox dragit tillbaka sin annonsering på plattformen sedan det uppdagats att annonserna hamnat i en kontext där barn utsätts för stressande och olämpliga scenarier. The Times var en av tidningarna som granskade hur annonser hamnade vid hatiskt innehåll på Youtube i början av året. Youtube berättar att man ser allvarligt på anklagelserna.

Liberalerna använde Ison & Filles låt – utan artisternas tillåtelse
I samband med att Jan Björklund klev upp på scenen vid Liberalernas landsmöte i helgen spelades Ison & Filles ”Länge leve vi”, skriver Aftonbladet. Nu väljer hiphop-duon att ta avstånd från partiet.”Vår musik användes utan vår vetskap. Vi stödjer inte Liberalerna”, skriver Felipe ”Fille” Leiva Wenger på Instagram.

Amerikanska justitiedepartementet vill stoppa jätteaffären
Det amerikanska justitiedepartementet stämmer telekombolaget AT&T i ett försök att stoppa bolagets samgående med mediebolaget Time Warner.Det bekräftas på måndagskvällen, enligt Bloomberg.

Efter #metoo-uppropet – agenten bryter med Persbrandt
Mikael Persbrandts agentur Indio Management upp sitt kontrakt med skådespelaren fem dagar efter att skådespelaruppropet #tystnadtagning publicerades i SvD. Det bekräftar agenten Kurt Selling på Indio Management för tidningen. Han vill varken bekräfta eller dementera om huruvida avhoppet har med #tystnadtagning att göra eller inte.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev