Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Youtube utmanar Spotify – ska starta musiktjänst

Publicerad: 8 december 2017, 06:37

Spotify får ny tuff konkurrens, "Idol" ökar tittandet och Mashable skalar ner sin videosatsning. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

SpotifyFacebookMashableTime WarnerYoutubeIdolTV4

Youtube utmanar Spotify – ska starta musiktjänst
Spotify utmanas i dag främst av Apple Music, men ser ut att få en ny tuff konkurrent inom en snar framtid. Google-ägda Youtube ska nämligen lansera en egen musiktjänst i mars 2018, uppger källor till Bloomberg. Namnet på tjänsten blir "Remix" och skivbolaget Warner uppges redan ha tecknat ett avtal om att distribuera sin musik där.

Idol ökar tittandet
I fjol blev tittarsiffrorna för TV4:s Idol en mindre besvikelse. Men efter ett antal förändringar har siffrorna ökat i år, skriver Dagens Media.
– "Idol" har funnits i 13 säsonger och är ett populärt och omtyckt program, men riskerar att bli förutsägbart i vissa avseenden. Vi har jobbat med talangerna både framför och bakom kameran för att återuppfinna den magi som finns i Idol-berättelsen, säger en av Idols exekutiva producenter Jonathan Nordin till sajten.

Mashable skalar ner videosatsningen
Sajten Mashable köptes i mitten av november av Ziff Davis för 50 miljoner dollar – ett vrakpris jämfört med tidigare värderingar. Mashable är ett av alla mediebolag som hårdsatsat på rörligt innehåll, men deras satsning har inte burit frukt. Nu kommer 13 tjänster att försvinna från videodivisionen Mashable Studios, skriver Digiday.

Då avgörs AT&T:s köp av Time Warner
Jätteaffären där telekomoperatören AT&T köper mediebolaget Time Warner har ifrågasatts av amerikanska konkurrensmyndigheter. Med start den 19 mars nästa år börjar domstolsförhandlingarna om köpet kan gå igenom eller ej, rapporterar Recode. Enligt avtalet kan båda parterna avbryta affären om den inte är i hamn före den 22 april. Det datumet ser nu inte ut att hålla varnade domaren Richard Leon.

Nya funktioner till Facebooks spelplattform
Förra hösten lanserade Facebook Instant Games som en funktion inom Messenger-appen. Nu lägger de till fler funktioner som är inspirerade av konkurrenter som Youtube och Twitch. Till exempel möjligheten att livesända spelanden och möjligheten att videochatta med medspelarna, rapporterar Techcrunch.

Kommunpolitiker åtalas för grovt förtal mot journalist
Helsingborgspolitikern Carina Sällberg (L) anklagade en reporter på Helsingborgs Dagblad för att skriva artiklar med falskt innehåll och att tidningen vill avskeda reportern. Men hennes anklagelser är grundlösa, anser tidningen. Nu åtalas hon för grovt förtal, skriver HD.
– Vi ser naturligtvis väldigt allvarligt på detta. De senaste åren har vi sett en generell ökning av hot mot och förtal av journalister. I detta fallet handlar det om en politiker på en förtroendepost som riktar grava och grundlösa anklagelser mot en av våra reportrar. Därför är det skönt att frågan nu avgörs i domstol, säger Marcus Ekdahl, redaktionschef på Helsingborgs Dagblad.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.