Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Youtubestjärnorna flyttar in i Playpilot

Publicerad: 7 oktober 2015, 06:51

Plattformen Playpilot som sedan tidigare samlar alla streamingtjänster under samma tak plockar nu också in Youtube-kanaler.


Ämnen i artikeln:

Youtube

Enligt ett pressmeddelande är lanseringen ett led i Youtube-stjärnornas växande inflytande men också ett steg i ambitionen att rasera barriären mellan "fin-tv" och Youtube.

Idén med Playpilot är att innehållet från ett 20-tal svenska och internationella tjänster går att följa genom en och samma plattform och användarna länkas sedan vidare till respektive leverantör.

– Att YouTube låter oss integrera sin spelare förbättrar inte bara användarupplevelsen för den som vill titta på YouTube-kanaler, det öppnar även upp för nya kreativa sätt att paketera vårt innehåll. En sådan funktion vi tagit vara på är möjligheten att koppla ihop alla våra filmer och serier med trailers vilket gör det ännu enklare att hitta något bra att titta på, säger Adam Chrigström, vd och grundare på Playpilot.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.