Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ytterligare ett 10-tal får lämna IDG

Publicerad: 29 maj 2009, 10:29

I april varslade IDG ett tjugotal personer. Nu är de fackliga förhandlingarna klara. Ett tiotal tvingas lämna företaget.


Lars Dahmén

I oktober 2008 varslade IDG ett tjugotal personer. Ett tiotal av dessa fick lämna företaget. I våras, i april, lades ett nytt varsel på cirka tjugo personer. Nu är de fackliga förhandlingarna klara på den redaktionella sidan. Ett tiotal tvingas återigen lämna.

– På den redaktionella sidan blev vi klara häromdagen. Ett tiotal personer tvingas lämna oss. Men det sker inte på en gång utan efter sommaren och framåt, säger Lars Dahmén, vd på IDG.

De som nu tvingas gå är fyra fast anställda, ett par vikariat samt frilansare.

Vilka tidningar berörs?

– Vi följer turordningslistan men det innebär att vi tvingas flytta om en hel del i huset. Det kommer också tillbaka folk från föräldraledigheter så det går inte att svara på. Vi genomför just nu en stor omorganisation och det kommer se lite annorlunda ut framöver.

En förändring som genomförs är att flera titlar ska öka sitt samarbete. Bland annat ska CIO, IT24, IT Branschen och CS samarbeta mer.

– Till exempel det här med att Oracle köper Sun, där behöver man ha en gemensam plan för hur det ska bevakas. Tidigare har alla tidningar skött sin egen bevakning, säger Dahmén.

IDG genomför just nu även en stor omorganisation av sälj och marknad. Där sker förhandlingarna individuellt. De förhandlingarna är inte riktigt klara än.

Räcker det med de här uppsägningarna?
– Ja, det hoppas jag. Det är därför vi gör det här. Hade vi bara dragit ner hade det kanske inte gjort det men i och med att vi gör den här omorganisationen så känns det positivt både hos oss och hos våra kunder, säger Lars Dahmén, Han tillägger.
– Det är jättetråkigt att se duktiga personer lämna huset, men det är samtidigt skönt för alla att avsluta processen och se framåt.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.